Agenda
 

dimecres
24  abril  2019

Col·loqui «Acadèmia neoliberal i gestió productivista de la ciència»

Forma part del cicle Ciència democràtica: una nova cultura científica en temps d’incertesa, dins els col·loquis de la SCHCT.

Durant els darrers anys han proliferat en l’àmbit dels estudis sobre ciència (preferentment des de la història, la sociologia, la filosofia o l’economia) els estudis sobre l’anomenat gir neoliberal en la governança i finançament de la ciència, lligat a allò que alguns anomenen una visió «productivista» de la ciència. Es tracta d’un fenomen que per a molts autors és el més distintiu de l’actual règim històric de la ciència i que, a banda d’afectar l’organització i gestió de la ciència pot condicionar també el tipus de coneixement que es genera i la forma com es genera. En aquesta sessió discutirem sobre aquest tema i ens centrarem en els seus vincles amb les polítiques científiques, els processos d’avaluació de la recerca, l’escala i tipologia dels projectes de recerca o els efectes en la vida personal i professional dels investigadors.

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:19 h 

Organització: Eduard Aibar (UOC), dins el cicle Ciència democràtica: una nova cultura científica en temps d’incertesa coordinada per Agustí Nieto-Galan (UAB)