dijous

12

novembre


15 h

 

Virtual

15 h

La Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT) organitza la XVI Trobada d’Història de la Ciència i la Tècnica (@XVITrobadesSCHCT), juntament amb l’Institut Interuniversitari López Piñero. La trobada tindrà lloc, de manera virtual, del 12 al 14 de novembre. 

Per primera vegada, aquest esdeveniment serà en línia i d’accés gratuït per a les persones assistents que s’hi hagin inscrit a través de la pàgina web. Es tracta d’una trobada en què s’exposaran els darrers treballs de recerca en història de la ciència, la medicina i la tècnica. Es podrà seguir l’actualitat de les jornades a través de les xarxes socials de l’esdeveniment amb l’etiqueta #XVITrobadesSCHCT.

Les jornades comptaran amb un total de 95 xerrades, agrupades en disset taules de debat, en què es reuniran persones expertes en temes com la relació entre guerra i ciència, les particularitats de l’ensenyament de la ciència, la museologia, la governança de la ciència i la tecnologia, la comunicació científica, el patrimoni o els riscos per a la salut pública, entre d’altres. Tota la informació relacionada amb el contingut de la Trobada es troba detallada en el programa d’actes. 

La conferència plenària, que dona el tret de sortida el dijous 12 de novembre, serà a càrrec de Christopher Hamlin, catedràtic d’història de la ciència i la filosofia a la Universitat de Notre Dame i un dels historiadors de la ciència i la medicina més prestigiosos en l’actualitat. Seguidament, s’iniciaran tres taules de debat que comptaran amb vint xerrades sobre temes relacionats amb la museografia científica passada i present. 

L’equador d’aquestes jornades és el divendres 13, dia en què es congreguen la major part de les taules organitzades. N’hi ha nou i s’hi fan 48 xerrades, impartides per persones expertes en qüestions relacionades amb la salut i la malaltia al llarg de diferents períodes històrics, amb la història material de la ciència i amb la salut i la societat en l’època contemporània. 

La Trobada s’acabarà el dissabte 14, jornada que arrencarà amb una conferència plenària impartida per Clara Florensa, experta en evolució, ciència i franquisme, sobre les teories de l’evolució en la construcció del franquisme. A continuació, es donarà pas a cinc taules rodones, en què s’apleguen ponències centrades en l’anàlisi de l’ensenyament i la comunicació de la ciència tant en l’època contemporània com en èpoques anteriors. 

Programa.

Per a més informació: trobada2020schct@gmail.com

Secretaria de la SCHCT: schct@iec.cat

Organitza: 

Institut d’Estudis Catalans, Institut Interuniversitari López Piñero, Universitat Miguel Hernández d’Elx i Universitat d’Alacant, amb el suport de la Generalitat Valenciana 


Agenda

dimecres

25

maig
 

18 h

dimecres

25

maig
 

18.30 h

dimecres

25

maig
 

9 h

dijous

26

maig
 

dijous

26

maig
 

18 h

dijous

26

maig
 

9.30 h

dissabte

28

maig
 

12 h

dilluns

30

maig
 

18 h


‹‹123