dilluns

12

abril


19 h

 

Virtual

19 h

Vicenç Torra Reventós pronunciarà el discurs titulat Aprenentatge automàtic que preserva la privadesa, que serà el seu discurs de recepció com a membre corresponent de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

La presa de decisions en intel·ligència artificial s’associa sovint a models construïts a partir d’un conjunt de dades: són els models basats en dades. Aquests models es construeixen a partir d’un conjunt de dades mitjançant mètodes estadístics o d’aprenentatge automàtic.

Quan les dades que es fan servir per a construir aquests models contenen informació confidencial o sensible, els models poden contenir traces d’aquesta informació. El fet que el model es pugui veure com un resum o com una agregació de les dades originals pot fer pensar que tot és segur. Tanmateix, això no és necessàriament així. Pot ser que del model se’n puguin extreure conclusions que impliquin una violació de la privadesa.

En aquesta xerrada veurem alguns exemples de violació de privadesa i alguns dels models de privadesa existents. Un model de privadesa és una definició computacional que ens permet després construir els nostres algorismes de manera que evitem la divulgació no desitjada d’informació confidencial. També presentarem alguns dels nostres resultats en aquest àmbit.

Organitza: 


Agenda

dimecres

14

abril
 

12 h

dimecres

14

abril
 

18 h

dimecres

14

abril
 

18.30 h

dijous

15

abril
 

17 h

dijous

15

abril
 

18.30 h

divendres

16

abril
 

11.30 h

dilluns

19

abril
 

19 h

dilluns

19

abril
 

19 h


‹‹123