dijous

8

setembre


20 h

 

Pati de la Casa de Convalescència de l’IEC

20 h

Primer concert del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany, amb Windu quartet, que ens ofereix un repertori sorgit de la interpretació creativa dels músics, al voltant d’una nova experiència a partir de la interpretació del repertori històric mitjançant nous recursos expressius, que són fruit de l’ús dels mitjans acústics i escènics actuals.

Wind és un espectacle poètic, un viatge oníric i musical per les diferents manifestacions del vent que es produeixen en el nostre planeta, ja siguin ocasionades per l’home o bé per la natura mateixa. Wind és un vol concert en què el públic que entra a l’auditori ho fa convertit en un passatger que s’embarca en aquest particular viatge guiat pels membres de Windu i les seves flautes de bec. Els intèrprets músics guien i acompanyen el públic com a hostes d’aquest vol en què l’audiència participa en un viatge sensorial incomparable ple de textures i d’atmosferes.

Des de la senzillesa de la seva escenografia, l’obra es desdobla en una multitud d’experiències multifactorials en què les projeccions en directe i els moviments coreogràfics es conjuguen perfectament al costat de la música clàssica, que en construeix l’estructura. El repertori inclou temes de G. P. Telemann, S. Rakhmà¬ninov, J. S. Bach, D. Botri o D. Castello.

Un cop més, els músics de Windu deixen de ser únicament intèrprets i esdevenen performers que interactuen amb el públic a través d’un conjunt de recursos escènics que converteixen aquest concert viatge en un espectacle total del qual el vent és el protagonista.

A Wind ens centrem en un element no humà però que ens és molt proper: el vent. És el vent que acompanya les nostres vides quotidianes: el moviment de la roba estesa a la teulada, el vol de l’estel d’un nen, l’onatge del mar, el gir dels molins de vent, els remolins de la boira… i, és clar, el so de la música que emet i dona vida al nostre instrument: la flauta de bec. Windu va a la recerca del vent…

Els concerts del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany mostren i resumeixen la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya. 

Més informació.

Venda d’entrades.

Organitza: 


Agenda

dilluns

5

desembre
 

19 h

dilluns

12

desembre
 

18 h

dimecres

14

desembre
 

18 h

dimecres

14

desembre
 

19 h

dijous

15

desembre
 

13 - 19,30 h

dijous

15

desembre
 

9 h

divendres

16

desembre
 

9.30 - 17.30 h

dijous

22

desembre
 

16 h


‹‹12