dimarts

17

maig


18.30 h

 

Virtual

18.30 h

Andrea Pla Rivas (Universitat de Barcelona), Premi Lluís Casassas i Simó amb Les fronteres externes de la Unió Europea: una anàlisi visual de la crisi de refugiats de 2015.

Vivim immersos en l’era visual, en què les imatges són tan o més importants que els fets que expliquen. Aquesta xerrada incorpora l’estudi visual de les notícies televisives per determinar quina és la representació (o representacions) que es fa de les fronteres externes de la Unió Europea durant l’anomenada crisi de refugiats de 2015. S’explicarà la metodologia usada (grounded theory i anàlisi de contingut, principalment) i, en definitiva, es tractarà de discernir la concepció que es fa d’un espai (en aquest cas, fronterer) mitjançant la narrativa visual amb  què es mostra aquest espai.

Ernest López Sirvent (Universitat de Girona), accèssit amb Solucions basades en la natura per a l’adaptació a l’increment de la temperatura i les onades de calor: estat, acció i proposició en el cas d’estudi del cap de Creus.

L’augment de la temperatura i les onades de calor són el risc climàtic que causa més morts a Europa i cada cop s’identifiquen més implicacions econòmiques i en el medi natural. L’administració pública ha de garantir una transició socioecològica justa i equitativa als nuclis urbans amb mesures d’adaptació i mitigació. Les solucions basades en la natura (SBN) són aquest tipus de mesura. L’objectiu de la recerca és conèixer la percepció davant d’aquest risc climàtic, el nivell d’adaptació mitjançant les SBN dels municipis i quins són els incentius i les barreres que es poden donar. Mitjançant una sèrie d’entrevistes a càrrecs tècnics i polítics, els principals resultats apunten que les SBN són mesures desconegudes però rellevants per adaptar-se a l’augment de la temperatura i les onades de calor.

L’enllaç per accedir a la conferència és aquest. 

Codi d’accés: j23ATF

Organitza: 


Agenda

dissabte

28

maig
 

12 h

dilluns

30

maig
 

18 h

dimarts

31

maig
 

19 h

dimecres

1

juny
 

16.30 h

dimecres

1

juny
 

9.30 h

dijous

2

juny
 

18 h

dijous

2

juny
 

18.30 h

dimarts

7

juny
 

16 h


‹‹123