divendres

12

novembre


17 h

 

Casa de Convalescència, seu de l’IEC (c. Carme, 47)

17 h

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acollirà, a partir del 12 de novembre i coincidint amb l’inici de la Setmana de la Ciència, l’exposició «Molècules que ens han canviat la vida», organitzada per la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC. Pilar González Duarte és la comissària de l’exposició, l’equip científic de la qual compta amb Jordi Llorca i Àngel Messeguer, membres de la Secció de Ciències i Tecnologia, i amb Eduard Cremades i Fina Guitart, membres de la Junta de la Societat Catalana de Química, filial de l’IEC.

L’objectiu principal de l’exposició és transmetre als joves, d’una manera atractiva i entenedora, la contribució de la ciència en general i de la química en particular a la qualitat de vida. L’exposició aprofundeix en algunes de les molècules que han marcat un abans i un després, que han obert nous camins per a viure més i millor i que han contribuït a resoldre problemes endèmics.

El descobriment de cada molècula s’integra dins d’una perspectiva més àmplia que la mera descripció química: es donen detalls del moment històric, de les circumstàncies científiques i de la personalitat dels protagonistes del descobriment. També s’expliquen les conseqüències de l’abús o d’un mal ús d’aquestes molècules, es fa referència a la limitació dels recursos i les matèries primeres i a la necessitat urgent de respectar i protegir el nostre planeta. 

El projecte s’adreça particularment a alumnes d’educació secundària obligatòria (ESO), de batxillerat i de cicles formatius de grau mitjà (CFGM) o superior (CFGS) que tinguin coneixements bàsics de química. L’exposició es podrà visitar al claustre de l’IEC fins al 25 de març de 2022, de manera lliure o en visites guiades gratuïtes.

Paral·lelament a la mostra, la Societat Catalana de Química convocarà un concurs de vídeos amb el lema «Molècules que ens han canviat la vida». En aquest concurs hi haurà diverses categories de participació, en cadascuna de les quals s’atorgarà un premi de tres-cents euros.

Feu clic a l’enllaç següent per a fer un tastet de l’exposició «Molècules que ens han canviat la vida». Si necessiteu més informació, adreceu-vos a secretaria.cientifica@iec.cat.

Més informació.

Organitza: 


Agenda

dijous

9

desembre
 

18.30 h

dissabte

11

desembre
 

18 h

dilluns

13

desembre
 

18 h

dilluns

13

desembre
 

18 h

dimarts

14

desembre
 

10 h

dimarts

14

desembre
 

17 h

dijous

16

desembre
 

19 h

divendres

17

desembre
 

18 h


‹‹12