dijous

28

octubre


19 h

 

Dual (Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC, Zoom i YouTube)

19 h

El discurs es titularà Incorporació de la patologia molecular al càncer ginecològic.

El càncer ginecològic és freqüent i té una mortalitat elevada. Durant anys, els tumors —principalment, d’endometri i d’ovari— han estat classificats segons la seva imatge microscòpica. A això es dedica l’anatomia patològica. Les dades patològiques, juntament amb les radiològiques i les troballes quirúrgiques (estadiatge), configuren l’estratificació en risc, en què es basa el tractament. 

La imatge microscòpica és essencial i permet identificar tumors diferents, amb diferents lesions precursores, alteracions moleculars, formes de presentació i evolució. No obstant això, la morfologia és insuficient, perquè tumors d’aspecte similar es poden comportar de maneres molt discordants. És per això que les classificacions dels tumors de l’Organització Mundial de la Salut incorporen tots dos aspectes —morfologia i patologia molecular— per a definir millor els tumors. 

En aquesta dissertació es mostren exemples clars de com la interacció entre morfologia i alteracions moleculars s’incorpora a guies de pràctica clínica internacionals, per a millorar el maneig de les pacients amb càncer ginecològic.

El discurs es podrà seguir per YouTube i Zoom.

Organitza: 


Agenda

dijous

2

desembre
 

10 h

dijous

2

desembre
 

19 h

dijous

2

desembre
 

9 h

divendres

3

desembre
 

18 h

dijous

9

desembre
 

18.30 h

dissabte

11

desembre
 

18 h

dilluns

13

desembre
 

18 h

dilluns

13

desembre
 

18 h


‹‹12