Torna a l'agenda

V Jornada per l’Aprofitament dels Aliments i Sistemes Agroalimentaris Més Sostenibles

Organització:

Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i Institut d’Estudis Catalans

divendres 15 octubre 2021
9.15 h

Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC)

La prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari (PMA) al llarg de la cadena alimentària és clau per a avançar cap a sistemes agroalimentaris més sostenibles. En el primer bloc de la jornada, comptarem amb la visió de diversos experts sobre els camins que cal transitar per a arribar a sistemes agroalimentaris més sostenibles. Després, seguirem amb una taula rodona sobre la importància de la data de consum preferent en la prevenció de les PMA, durant la qual s’exposaran diverses iniciatives que s’estan duent a terme en aquest àmbit des del sector públic i el sector privat. A continuació, des del món local, s’explicarà com s’està abordant la prevenció de PMA, centrant-nos en el cas concret de diversos consistoris. En el darrer bloc, es presentaran diverses eines per a la prevenció de les PMA.

Inscripcions aquí.

Programa.