dissabte

21

maig


9 h

 

Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell

9 h

La DiMaTPirineus–2022 és una activitat innovadora de matemàtiques que es farà per primer cop a l’Alt Pirineu el 21 de maig de 2022. Basant-nos en la bona acollida d’un projecte similar, el Dissabte Transfronterer de les Matemàtiques a l’Alt Empordà, que es realitza a Figueres des de fa onze anys, aquest any organitzem el DiMaTPirineus a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. La participació és oberta als centres d’ensenyament de l’Alt Pirineu i Aran, del Principat d’Andorra, així com també a centres d’altres regions properes dels territoris de parla catalana.

El DiMaTPirineus és una activitat dirigida a l’alumnat de batxillerat que pretén apropar-li les matemàtiques mitjançant temes curiosos aprofitant les manifestacions d’aquesta ciència en àmbits diversos. 

El DiMatPirineus ofereix a l’alumnat una activitat que consisteix en una xerrada i un taller, en els qual es participa per parelles. L’edició d’enguany constarà de tres temàtiques, entre les quals cada parella n’haurà de triar una. Per a cadascun dels temes hi haurà una xerrada i, tot seguit, un taller concurs amb monitors. En aquests tallers, l’alumnat podrà posar en pràctica el que ha après durant la xerrada participant en el taller concurs corresponent. Les dues primeres parelles de cada taller tindran premi!

Les propostes temàtiques a escollir són les següents:

La probabilitat: una eina per modelar la incertesa, a càrrec de Xavier Bardina (UAB).

- Les matemàtiques de les poblacions, a càrrec de Sílvia Cuadrado (UAB).

- Euclides i el xifrat de la clau compartida, la multiplicació del camperol rus i l’intercanvi de claus, a càrrec de Jordi Pujolàs (UdL).

Per al professorat d’institut, el DiMatPirineus ofereix la possibilitat d’atendre alguna de les xerrades anteriors, i després assistir a l’activitat de formació pensada per a professors Pensament computacional amb Snap! Aquesta activitat està reconeguda pel Departament d’Ensenyament.

Per assistir al DiMatPirineus, les parelles d’alumnes concursants s’hi hauran d’inscriure mitjançant el formulari (pestanya Inscripcions) a partir del 5 d’abril a les 10 h. El professorat amb adreces xtec s’hi ha d’apuntar mitjançant el web d’Ensenyament, mentre que la resta de professorat ho ha de fer des d’aquest formulari.

Cartell.

Organitza: 


Agenda

dijous

30

juny
 

12 h

dilluns

4

juliol
 

18.30 h

dilluns

4

juliol
 

9.30 h

dimarts

5

juliol
 

9 h

divendres

8

juliol
 

9 h

dimarts

12

juliol
 

12 h

dijous

14

juliol
 

19 h

dijous

21

juliol
 

9 h