dimecres

28

setembre


20 h

 

Pati de la Casa de Convalescència de l’IEC

20 h

Tercer concert del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany, amb La Companyia Musical.

Josep Cabré és un músic amb una sòlida i dilatada carrera artística en l’àmbit de la interpretació de la música antiga. Nascut el 1956 a Barcelona, on va iniciar els seus estudis, es va formar a la Schola Cantorum de la Musik Akademie de Basilea i a París.

Ha col·laborat amb els conjunts més prestigiosos dedicats a la interpretació històrica, com Hespèrion XX, l’Ensemble Organum o La Chapelle Royale. Una de les fites que més l’ha consagrat com a intèrpret ha estat la fundació del quartet vocal La Colombina, en el qual ha desenvolupat bona part de la seva activitat concertística i discogràfica, gràcies a la qual ha obtingut diversos reconeixements, com el Grand Prix de la Nouvelle Académie du Disque 1995-1996 pel disc La Justa. 

Amb el nom de La Companyia Musical, Cabré va fundar una agrupació que vol ser el punt de trobada de músics i cantants d’orígens i experiències diverses per a compartir la pràctica musical al voltant de la música del Renaixement i del Barroc.

Des dels inicis de l’agrupació (1992), La Companyia Musical s’ha consolidat com un conjunt de cambra amb efectius variables amb els quals desenvolupar la pràctica en concerts i enregistraments de repertoris poc o mal coneguts, cosa que ha estat possible gràcies a les darreres investigacions musicològiques. 

El compromís d’instrumentistes i cantaires, la complicitat amb el seu germà —el musicòleg Bernat Cabré— i el seu esforç en l’estudi i la transcripció d’obres inèdites de l’àmbit hispànic han permès iniciar un nou capítol de recuperació de patrimoni musical que vol combinar els repertoris inèdits, de músiques acabades de transcriure, amb obres del repertori més reconegut de la música i els autors dels segles XVI i XVII.

Amb aquesta divisa, La Companyia Musical ha actuat aquests darrers anys al Festival de Música Religiosa de Vic, al Festival de Pasqua de Cervera, al Festival de Música Antiga dels Pirineus i al festival Musique en Catalogne romane al Rosselló (França). També ho ha fet en el III Cicle de Música Històrica i Patrimoni de Barcelona Ars Longa, al Festival de Musique Ancienne de Maguelone (França) i fins a dues vegades al prestigiós festival Oude Muziek d’Utrecht (Països Baixos).

Els concerts del cicle Música al claustre de l’IEC d’enguany mostren i resumeixen la participació històrica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) en la recuperació del llenguatge musical com a patrimoni sonor de Catalunya. 
 
 

Organitza: 


Agenda

dilluns

5

desembre
 

19 h

dilluns

12

desembre
 

18 h

dimecres

14

desembre
 

18 h

dimecres

14

desembre
 

19 h

dijous

15

desembre
 

13 - 19,30 h

dijous

15

desembre
 

9 h

divendres

16

desembre
 

9.30 - 17.30 h

dijous

22

desembre
 

16 h


‹‹12