Agenda
 

dimecres
10  abril  2019

Història i compromís. Acte d’homenatge a Eva Serra i Puig (1942–2018). 

Els dies 10 i 11 d’abril de 2019 s’ha programat l’acte Història i compromís en memòria d’Eva Serra, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans i professora de la Universitat de Barcelona.

El dia 10 a les 16 h tindrà lloc la primera sessió a la Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans, a càrrec de Jaume Dantí (Universitat de Barcelona), Pere Gifre (Universitat de Girona) i Rosa Lluch (Universitat de Barcelona) sota el nom El règim feudal al camp català, segles XV i XVII. 

Seguidament tindrà lloc la sessió Catalunya en una monarquia composta (1481, 1640, 1714), a càrrec d’Antoni Simon (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Xavier Torres (Universitat de Girona) i Agustí Alcoberro (Universitat de Barcelona).

El dia 11 l’acte es farà a la Sala Gran de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. A les 16 h tindrà lloc la sessió Les institucions de la terra: cort general i diputació del general (fins al 1714), a càrrec de Josep Capdeferro (Universitat Pompeu Fabra), Miquel Pérez Latre (Arxiu Nacional de Catalunya) i Àngel Casals (Universitat de Barcelona). 

La darrera sessió versarà sobre Eva Serra i la historiografia catalana, a càrrec d’Enric Pujol (Universitat Autònoma de Barcelona, IEC), Joaquim M. Puigvert (Universitat de Girona) i Antoni Furió (Universitat de València).

Trobareu tota la informació al programa.

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora:16 h 

Organització: Àrea d’Història Moderna del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans