Agenda
 

dissabte
19  maig  2018

Vermuts literaris

Amb la primavera tornen, un any més, els vermuts literaris, una iniciativa de la Delegació de Castelló de l’IEC i Castelló per la Llengua que ens convida a acostar-nos a la lectura en valencià des d’un vessant lúdic, a partir de converses disteses i de proximitat amb els autors, mentre fem l’aperitiu a la fresca.

En aquesta ocasió, les entitats han decidit sumar-se a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra, que se celebra el 2018 coincidint amb els cent cinquanta anys del naixement del lingüista i gramàtic i els cent anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Fabra va ser el capdavanter de la codificació de la llengua catalana empresa per l’Institut d’Estudis Catalans i assumida com a pròpia per al valencià a partir de les Normes de Castelló, signades en aquesta ciutat l’any 1932.

El segon vermut serà el dissabte 19 de maig, també a les dotze del migdia al pati de la Casa de la Cultura, amb una conferència col·loqui sobre la influència de Fabra en el valencianisme de preguerra, titulada «Pompeu Fabra, l’autoritat admirada pel valencianisme», que impartirà Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica de l’IEC i delegat d’aquesta institució a Castelló.

Cartell.

 

Lloc: Pati de la Casa de la Cultura (carrer d’Antoni Maura, 4, de Castelló de la Plana)

Hora:12 h 

Organització: Delegació de Castelló de l’Institut d’Estudis Catalans i Castelló per la Llengua