Agenda
 

dijous
26  novembre  2020

Conferència de l’Assemblea de la Societat Catalana de Tecnologia: Robots contra el SARS-CoV-2 

A càrrec del doctor Andreu Veà, fundador i president dels COVIDWarriors.

El doctor Andreu Veà Baró lidera una xarxa d’experts i expertes en tots els àmbits de la tecnologia, formada per quasi dues mil persones de noranta-vuit ciutats dels cinc continents. Aquesta xarxa es va activar a finals del mes de març amb un missatge del doctor Veà: «M’ajudeu a ajudar als qui ajuden?».

Amb aquesta consigna vuitanta persones de la xarxa es van posar a treballar amb ell incansablement, vint-i-quatre hores al dia, i el primer resultat es va materialitzar en els 198 superrobots regalats a divuit hospitals de catorze províncies que feien 2 400 test PCR al dia (multiplicant per vint la capacitat d’allí on passaven), amb la qual cosa han estat possibles els cribratges i les mesures de control de la pandèmia.

Després, des de la xarxa es va desenvolupar un robot col·laboratiu: l’ASSUM, que permet la neteja i l’esterilització d’unitats de cures intensives (UCI), sales d’operacions i espais sanitaris amb ultraviolats i ozó.

El darrer projecte, *AIREAMOS*, permetria ventilar les aules i els espais docents sense necessitat de mantenir les finestres totalment obertes.

En la conferència «Robots contra el SARS-CoV-2» podrem descobrir, en primera persona, què hi ha hagut darrere les bambolines de tota aquesta creativitat i emprenedoria que, per sort, no ha patit les conseqüències de l’aïllament i la distància, ja que, una vegada més, la tecnologia ha permès fer possible el que algunes persones havien somiat.

Si les circumstàncies ho permeten, l’acte serà presencial i es compliran les mesures de seguretat vigents, d’acord amb el protocol de seguretat i prevenció contra la COVID-19.

L’acte serà retransmès en directe i en obert pel canal de YouTube de l’IEC (https://www.youtube.com/user/comunicacioiec) i per la plataforma Zoom.

Formulari d’inscripció.

Lloc: Presencial (sala Prat de la Riba de l'IEC)  i virtual.

Hora:18.30 h 

Organització: Societat Catalana de Tecnologia