IEC Mida
ItinerançaVoleu acollir-la?
L'Institut d'Estudis Catalans, avui
Presentació

 

Des de fa cent anys, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), mitjançant les seves seccions i societats filials, participa activament en les tasques de modernització i normalització cultural de les terres de llengua catalana, tant si les circumstàncies polítiques han estat favorables com adverses, sempre amatent als canvis socials i cientificotècnics emergents per a servir millor la nostra nació completa.

L'exposició «L'Institut d'Estudis Catalans, avui» ha estat concebuda amb la intenció de mostrar, per mitjà d'una sèrie de làmines, una informació sintètica i comprensiva sobre l'activitat que duu a terme actualment aquesta institució centenària.

No se li escaparà, a qui visiti detalladament l'exposició, la ingent activitat científica, de creació de coneixement, que l'IEC desenvolupa dia rere dia a través de múltiples programes de recerca, molts dels quals són un enfortiment complementari de la infraestructura científica del nostre país. En altres casos són fonaments sòlids i de referència insubstituïbles per a la sostenibilitat de la nostra llengua i cultura. Les publicacions de l'IEC són sovint referents únics de la difusió dels diversos camps del saber en llengua catalana.

L'IEC, pel caràcter acadèmic independent, és particularment idoni per a la coordinació, bé sigui interdisciplinària, interinstitucional o interterritorial, d'activitats relacionades amb la creació del coneixement. En aquest sentit, l'IEC participa activament des del 1922 en la Unió Acadèmica Internacional. L'exposició constata de passada el paper que va adquirint l'IEC com a òrgan d'assessorament dels poders públics. No en va, des de bon començament, i en l'àmbit de la llengua, l'IEC ha estat reconegut oficialment com l'ens normalitzador de la llengua catalana. No regateja esforços tampoc a l'hora de bastir serveis o centres de recerca, especialment quan les circumstàncies fan que no siguin assumits per altres instàncies acadèmiques o administratives.

El format petit de l'exposició «L'Institut d'Estudis Catalans, avui» permetrà que aquesta mostra pugui recórrer les principals poblacions de les terres de parla catalana, on esperem que la informació desplegada inciti els visitants a seguir més de prop en un futur les activitats de l'IEC, mitjançant les publicacions i, especialment, mitjançant el web (www.iec.cat), i que sentin aquesta institució com a pròpia, com l'acadèmia catalana de les ciències i les humanitats, i en valorin el compromís centenari de servei al nostre país i la determinació de continuar servint-lo.

Mira el plafóMira el plafó

Presentació
Mapa web · Informació Legal · © Institut d'Estudis Catalans 2007 · Tots els drets són reservats - C. del Carme, 47. 08001 Barcelona · Telèfon +34 932 701 620 · iecavui@iec.cat
IECentanys
Inici