dijous 29 / juny / 2017

Simposi: «El Congrés de Cultura Catalana. Un balanç des de l’actualitat» 

Els dies 29 i 30 de juny s’estudiarà la història del Congrés de Cultura Catalana en el marc del franquisme i la transició, des de les diferents disciplines de les ciències socials i les humanitats. La sessió inaugural serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC; Miquel Strubell, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC), i Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. La primera conferència serà de l’ecòleg Ramon Folch, membre de l’IEC, i la cloenda, de Marta Rovira, directora de la FCCC.

Més informació.

Lloc: IEC 

Hora19 hores (el 29 de juny); 9 hores (el 30 de juny)

Organització: Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC), amb la col·laboració de l’IEC


 

divendres 30 / juny / 2017

XXVII Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació - Congrés Internacional de Recerca en Comunicació 

El congrés abordarà temàtiques diverses relacionades amb la comunicació, des dels reptes per a la distribució i monetització de continguts en l’era digital, polítiques de comunicació, formats emergents i noves narratives, fins a gabinets de comunicació o història del periodisme. 

Lloc: Universitat de Girona 

Hora(per determinar)

Organització: Societat Catalana de Comunicació (IEC)


 

dimarts 4 / juliol / 2017

Jornada de Formació Tecnològica d’Estiu de l’SCT 

S’adreça al professorat de secundària que vol introduir continguts de tecnologia com a valor educatiu d’interès i actualitat, especialment activitats que es poden desenvolupar amb instruments senzills, habituals en els centres de secundària o amb un baix cost. Els continguts de la jornada giraran entorn de la robòtica a l’aula i la programació amb Snap4Arduino i de l’esgotament dels recursos fòssils i l’alternativa de les energies renovables.

Inscripcions.

Lloc: Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Campus de Terrassa, Edifici TR1, c. de Colom, 1, de Terrassa) 

Hora9 hores

Organització: Societat Catalana de Tecnologia (IEC)


 

dimecres 5 / juliol / 2017

IX Workshop d’Avaluació del Risc a la Cadena Alimentària: «Riscos emergents en els productes del mar» 

L’objectiu és proporcionar eines per a les persones que treballen en l’àmbit de la seguretat alimentària perquè participin, organitzin i desenvolupin tasques d’avaluació del risc aplicades a problemes concrets, i ajudar-los en la tasca de comunicació i gestió del risc. La presentació serà a càrrec de Joan Guix, secretari de Salut Pública, i la clausura, a càrrec de Montserrat Rivero, presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació.

Més informació.

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’IEC 

Hora10 hores

Organització: Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (IEC) i Agència Catalana de Seguretat Alimentària


 

dimecres 5 / juliol / 2017

Presentació del llibre Pedagogia, ara, de Martí Teixidó

L’obra situa la pedagogia en la societat actual i l’aplica a la realitat vigent mitjançant una estructura de fonamentació: principis, tensions, referents i cultura. L’objectiu és que mestres i professors puguin assolir un mapa mental clar per a establir una relació educativa amb els infants i joves i organitzar les situacions d’aprenentatge amb ciència pedagògica. En la presentació, l’autor de l’obra dialogarà amb Marina Subirats, sociòloga, gestora pública i política catalana. Obrirà l’acte Joandomènec Ros, president de l’IEC.

Més informació.

Lloc: IEC 

Hora18.30 hores

Organització: Societat Catalana de Pedagogia (IEC)


 

dijous 6 / juliol / 2017

Concert: «L’estil i el llegat als seus deixebles: l’òpera, el lied i la cançó» 

A càrrec de la soprano Maria Teresa Garrigosa-Massana i el pianista Emili Blasco, que tocarà un piano Érard de final del segle XIX cedit pel Museu de la Música de Barcelona. Es tracta del primer dels concerts del cicle de concerts Música al claustre, que enguany es dedica al centenari del llegat científic i musical de Felip Pedrell. L’objectiu del cicle de concerts és recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona.

Més informació i venda d’entrades.

Lloc: Claustre de l’IEC 

Hora21 hores

Organització: IEC


 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència

  • Organització institucional
  • Informació econòmica
  • Personal
  • Premis i ajuts
  • Memòries, publicacions i programes de recerca
  • Serveis