diumenge, 25 de juny de 2017

Sortida de camp: «Les libèl·lules i altres invertebrats aquàtics» 

S’identificaran els estadis vitals (larves i adults) d’uns quants grups d’invertebrats aquàtics, sobretot les libèl·lules, per a conèixer-ne el cicle biològic, els ambients on viuen, com s’alimenten, quines famílies o espècies hi ha a Osona i el valor que tenen com a indicadors biològics de l’estat dels rius de Vic. S’estudiarà l’espai natural de les illes i meandres de les Gambires i Gallifa i el riu Ter a les Masies de Voltregà.

Inscripció.

Lloc: Punt de trobada al Museu del Ter (passeig del Ter, 2, de Manlleu) 

Hora: 10 hores

Organitza:  Grup de Naturalistes d’Osona de la Institució Catalana d’Història Natural (IEC), i Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis del Museu del Ter


 

dilluns, 26 de juny de 2017

Presentació del número tres d’El Món d’Ahir

A càrrec d’Albert Sánchez Piñol i Joan B. Culla, en un acte conduït per Toni Soler, director de la publicació. El Món d’Ahir és una revista d’història publicada en català per Minoria Absoluta, que s’autodefineix amb l’etiqueta d’història d’autor, pel disseny i la qualitat literària. Es tracta d’una revista híbrida entre la literatura, el periodisme i l’assaig que vol reivindicar el plaer de llegir història. Per a assistir-hi cal escriure al correu: confirmacions@elmondahir.com.

Lloc: IEC 

Hora: 19 hores

Organitza:  Minoria Absoluta


 

dilluns, 26 de juny de 2017

XVII Jornada de Biologia Evolutiva 

L’objectiu de la jornada és promoure la interacció dels membres dels grups de recerca catalans que treballen en l’àmbit de la biologia evolutiva. Hi tindran un paper rellevant els investigadors més joves, que presentaran i debatran els seus treballs, i que opten al X Premi Antoni Prevosti de Biologia Evolutiva. 

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC 

Hora: 9 hores

Organitza:  Societat Catalana de Biologia (IEC)


 

dimarts, 27 de juny de 2017

ALLEA Board Meeting 

Reunió de treball de dos dies de l’All European Academies (ALLEA), amb visites a l’Observatori Fabra (el 26 de juny) i a l’IEC (el 27 de juny). L’ALLEA és la federació europea d’acadèmies de ciències i humanitats, a què pertany l’IEC, juntament amb les acadèmies dels països europeus dedicades a les ciències, les humanitats i les ciències socials. L’objectiu de l’ALLEA és promoure l’intercanvi d’informació i experiències entre les acadèmies, així com l’excel·lència i els alts estàndards ètics en la recerca, per tal d’assegurar la conservació, la protecció i la interpretació del patrimoni cultural europeu. La sessió de benvinguda serà a càrrec de Ramon Pascual de Sans, president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i de Joandomènec Ros, president de l’IEC. 

Lloc: IEC 

Hora: 9 hores

Organitza:  All European Academies (ALLEA)


 

dimecres, 28 de juny de 2017

Taula rodona: «La indústria agroalimentària catalana: reptes de futur» i celebració del 40è aniversari de la ICEA 

En la taula rodona intervindran Elena Beltran, responsable d’R+D de Sant Dalmai; Jaume Gramona, president de Caves Gramona; Josep Maria Pelegrí, gerent d’Ametlles Vicens del grup Torrons Vicens; Josep Pont, president del Grup Borges, i Javier Tubert, director estratègic i de relacions internacionals de Llet Nostra. En acabar, s’oferirà un sopar al claustre de la casa de Convalescència, seu de l’IEC, que s’amenitzarà amb el jazz clàssic de la Banda d’Amics d’en Peter.

Inscripcions.

Lloc: IEC 

Hora: 18 hores

Organitza:  Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)


 

dimecres, 28 de juny de 2017

Acte d’homenatge a l’escriptora i lingüista Renada-Laura Portet 

Renada-Laura Portet (1927) és una escriptora rossellonesa i una de les veus literàries més importants de la Catalunya del Nord. Ha escrit poesia, narrativa breu, novel·la, drama, assaig i escrits científics o de recerca sobre lingüística, toponímia o onomàstica. Creu de Sant Jordi el 2004 i guanyadora de diversos premis d’àmbits català i francès, Portet també s’ha dedicat a la docència i ha col·laborat en mitjans de comunicació i revistes científiques i culturals. 

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC 

Hora: 19 hores

Organitza:  IEC, amb la Institució de les Lletres Catalanes


 

dijous, 29 de juny de 2017

Simposi: «El Congrés de Cultura Catalana. Un balanç des de l’actualitat» 

Els dies 29 i 30 de juny s’estudiarà la història del Congrés de Cultura Catalana en el marc del franquisme i la transició, des de les diferents disciplines de les ciències socials i les humanitats. La sessió inaugural serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC; Miquel Strubell, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC), i Jaume Ribera, president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. La primera conferència serà de l’ecòleg Ramon Folch, membre de l’IEC, i la cloenda, de Marta Rovira, directora de la FCCC.

Més informació.

Lloc: IEC 

Hora: 19 hores (el 29 de juny); 9 hores (el 30 de juny)

Organitza:  Fundació Congrés de Cultura Catalana (FCCC), amb la col·laboració de l’IEC


 

divendres, 30 de juny de 2017

XXVII Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació - Congrés Internacional de Recerca en Comunicació 

El congrés abordarà temàtiques diverses relacionades amb la comunicació, des dels reptes per a la distribució i monetització de continguts en l’era digital, polítiques de comunicació, formats emergents i noves narratives, fins a gabinets de comunicació o història del periodisme. 

Lloc: Universitat de Girona 

Hora: (per determinar)

Organitza:  Societat Catalana de Comunicació (IEC)


 

 

“D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran recollides i incorporades en un fitxer automatitzat la finalitat del qual és trametre la informació sobre les activitats i publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans i les seves societats filials. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals al correu electrònic lopd@iec.cat

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal