Agenda d'activitats

Agenda d'activitats


dilluns, 18 de febrer de 2019

Conferència del cicle Romànic a l’abast

La conferència Imatges sorprenents en el creatiu segle XII peninsular: Varietas delectat serà a càrrec d’Esther Lozano López, del grup d’investigació Templa.

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora: 19 h

Organitza:  Amics de l’Art Romànic


 

dilluns, 18 de febrer de 2019

Acte en record de Josep Jané Solà

Acte en record del doctor Jané Solà, catedràtic de les universitats de Barcelona i Màlaga i president de la Societat Catalana d’Economia (SCE) des de 1994 fins el 2000.

Presidiran l'acte Joandomènec Ros, president de l’IEC; Maria Corominas, presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials i Eduard Arruga, president de la SCE.

Hi intervindran Òscar Jané, historiador i fill de Josep Jané; Pere Puig, vicepresident de la SCE durant el mandat de Josep Jané i després president fins el 2010, i Antoni Montserrat, actual secretari de la SCE.

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora: 19 h

Organitza:  Societat Catalana d’Economia


 

dimarts, 19 de febrer de 2019

Cicle de conferències 2019 SCMUS

La conferència que duu per títol «Entre la ciutat i el territori: una mirada sobre la vida musical a Catalunya cap al 1800» serà a càrrec de Lluís Bertran Xirau.

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora: 17 h

Organitza:  Societat Catalana de Musicologia 


 

dimecres, 20 de febrer de 2019

Pompen Fabra!

Pompeu Fabra, que va néixer un 20 de febrer de 1868 a Gràcia, va ser el primer president del PEN català. Aquest és el motiu pel qual s’ha programat una ruta fabriana, a més dels parlaments d’Eloi Badia, regidor de Gràcia; Ester Franquesa, directora general de política lingüística; Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC, i Àngels Gregori, presidenta del PEN Català.

Després tindrà lloc una taula rodona amb Vicent Pitarch, Isidor Marí, Mila Segarra, Jaume Subirana i Jordi Mir. August Bover llegirà dos poemes de Pere Quart i Salvador Espriu dedicats a Pompeu Fabra.
 
Finalitzarà l’acte l’espectacle «Fabracedari», de Jordi Oriol.
 
 

Lloc: Plaça Sanllehí

Hora: 17 h

Organitza:  PEN català, amb el suport del departament de cultura de la Generalitat, el districte de Gràcia, l’IEC i l’Any Pompeu Fabra.


 

dimecres, 20 de febrer de 2019

Premi Nobel de Física de l’any 2018

Conferència de Lluís Torner, fundador i director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i catedràtic de la UPC, amb motiu de la concessió del Premi Nobel de Física de l’any 2018 a Arthur Ashkin, Gérard Mourou i Donna Strickland per la seva investigació i innovació en el camp de la física del làser.

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans

Hora: 19 h

Organitza:  Societat Catalana de Física


 

dijous, 21 de febrer de 2019

Col·loqui «Different waxes, different gazes: On the aesthetics of ceroplastics»

A càrrec de Pietro Conte, de la Universitat de Lisboa.

Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’IEC

Hora: 19 h

Organitza:  Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica


 

dissabte, 23 de febrer de 2019

I Dissabte de les Matemàtiques a Lleida (DiMatLleida2019)

El I Dissabte de les Matemàtiques a Lleida és una activitat adreçada a estudiants de batxillerat que es duu a terme per primer cop a Lleida i que segueix l’esquema de funcionament del Dissabte de les Matemàtiques a l’Alt Empordà. 

La DiMatLleida constarà de les xerrades Xarxes òptimes, a càrrec de Nacho López, de la Universitat de Lleida, i Blockchain i bitcoin, a càrrec de Toni Lozano, de Tengen i de la Universitat de Barcelona.

A més, també s’ha programat una activitat per als professors, la xerrada Activitats experimentals a l’aula de matemàtiques, també a batxillerat, per què no?, a càrrec de Raül Fernández, de l’IES Vidreres. Aquesta xerrada és una formació permanent reconeguda pel Departament d’Ensenyament.

Més informació aquí. 

Pòster.

Lloc: Escola Politècnica Superior (EPS)

Hora: 9 h

Organitza:  Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, Ajuntament de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs i Diputació de Lleida, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida i del Centre de Recursos Pedagògics del Segrià.


 

 

Rebeu aquesta notificació perquè les vostres dades estan incorporades a un tractament del Servei de comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Per a donar-vos de baixa, modificar les vostres dades o per a més informació adreceu-vos a comunicacio@iec.cat.Les vostres dades no seran cedides a tercers. Per a més informació podeu adreçar-vos a la nostra Política de Privacitat. Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació en el tractament i portabilitat, adreçant-vos per escrit a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona), o bé enviant un correu electrònic a l’adreça dades.personals@iec.cat

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal