Agenda

dimecres  5 setembre 2018
16 h
Congrés Plumbum litteratum. L’escriptura sobre plom a l’època romana

dilluns  10 setembre 2018
16 h
I Jornada de Treball del Col·lectiu Pere Quart

dimarts  11 setembre 2018
10 h
Celebració de la Diada Nacional de Catalunya a l’IEC

dilluns  17 setembre 2018
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal


:: Més activitats ::
 
16/05/2018
Es lliuren els premis de la Prova Cangur de Matemàtiques 2018

El Teatre Poliorama va acollir, el 15 de maig, l’acte de lliurament dels premis de la Prova Cangur de Matemàtiques 2018, organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l'IEC, en què han participat més de cent tretze mil alumnes, procedents de més de mil cent centres educatius de tot Catalunya.

Relació d’alumnes premiats

La Prova Cangur de Matemàtiques és un joc concurs que té l’objectiu de fomentar el gust per les matemàtiques entre els joves estudiants. Enguany se n’ha celebrat la vint-i-tresena edició, que el 15 de març va convocar alumnes des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat que van dedicar una estona a les matemàtiques i van veure que també podien gaudir intentant resoldre reptes matemàtics. El nombre de participants d’aquest any representa un augment de l’11 % respecte de la participació del 2017.

Les proves es fan simultàniament en diversos països, a partir de la proposta de l’associació internacional Kangarou sans Frontières, en què Catalunya és representada per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), filial de l’IEC. El joc planteja vint preguntes de resposta tancada per a l’alumnat de primària i trenta per al de secundària, que han de resoldre en una hora i quart.

En l’acte van intervenir Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Josep Enric Llebot, secretari general de l’Institut d’Estudis Catalans; Xavier Jarque, president de la Societat Catalana de Matemàtiques; Javier Martín Vide, en representació de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, i Rosa Argelaguet, directora de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa.

Fotografies de l'acte

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Josep Pla i Carrera

Història de la matemàtica: Grècia IIa

 
 

Arxiu de Textos Catalans Antics

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència