Torna a les notícies
L’Institut d’Estudis Catalans participa en la Mobile Week Barcelona
14/02/2018

La conferència «Passat, present i futur de la intel·ligència artificial: algunes reflexions», que oferirà Ramon López de Mántaras el 19 de febrer a l’IEC, i la taula rodona «L’impacte de les tecnologies digitals en medicina», que se celebrarà el 21 de febrer a l’auditori del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, són les dues activitats que la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC organitza en el marc de la Mobile Week Barcelona. A més, l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), entitat vinculada a l’IEC, participarà el 27 de febrer en el Youth Mobile Festival (YoMo) 2018 amb la conferència «Connectar la tecnologia amb el cos o ser tecnologia? Cyborg!».

És possible construir màquines intel·ligents? És una màquina, el cervell? La intel·ligència artificial ha acostat aquestes dues preguntes en l’objectiu que les màquines tinguin una intel·ligència similar a la humana. Aquesta és la qüestió que abordarà la conferència «Passat, present i futur de la intel·ligència artificial: algunes reflexions», que oferirà Ramon López de Mántaras el 19 de febrer, a les 18.30 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC. Aquesta conferència, que s’emmarca dins les activitats de la Mobile Week Barcelona, serà el discurs de presentació de López de Mántaras, director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial i un dels pioners de la intel·ligència artificial a l’Estat espanyol, com a membre numerari de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC.

També en el marc de la Mobile Week Barcelona, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’IEC organitza la taula rodona «L’impacte de les tecnologies digitals en medicina», que se celebrarà el 21 de febrer, a les 12 hores, a l’auditori del Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus. Es tracta d’obrir un debat sobre l’impacte que l’evolució de les tecnologies de les telecomunicacions produeix en la societat, des de la perspectiva de la qualitat de vida i especialment focalitzat en la telemedicina i la teleassistència. Cada ponent analitzarà, des del punt de vista de la seva especialitat, l’impacte produït i el que es pot produir en un futur pròxim, així com les necessitats d’adaptació de tot sistema sanitari per a poder utilitzar eficientment aquestes tecnologies i preveure les disfuncions que una manca de previsió pot comportar.

Hi intervindran Josep Amat, membre de l’IEC i expert en robòtica i sistemes de control remot; Alícia Casals, membre de l’IEC i cap del grup de robòtica del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (Universitat Politècnica de Catalunya); Ramon López de Mántaras, membre de l’IEC i director de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (Consell Superior d’Investigacions Científiques), i Jaume Reventós, membre de l’IEC i cap d’Operacions i Relacions Institucionals de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut (Departament de Salut de la Generalitat). Milagros Pérez-Oliva, periodista especialitzada en temes de salut, ciència i biomedicina, farà de moderadora.

Els cíborgs, al Youth Mobile Festival (YoMo) 2018

A més, en el marc dels esdeveniments del Mobile World Congress, l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), entitat vinculada a l’IEC, participarà en el Youth Mobile Festival (YoMo) 2018. Antoni Hernández Fernández, físic, lingüista, membre de la junta de l’ACDIC i de la junta de la Societat Catalana de Tecnologia (IEC), i docent a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa i a la Universitat Politècnica de Catalunya, oferirà la conferència «Connectar la tecnologia amb el cos o ser tecnologia? Cyborg!». Serà el 27 de febrer i proposarà als joves un debat sobre les implicacions que la integració de tecnologies al cos té per a l’ésser humà, així com una reflexió sobre la pròpia identitat personal i el vincle que establim amb la tecnologia