Agenda

dissabte  18 agost 2018

XXXIII Jornada d’Agricultura a Prada: «Vinyes i vi a la Catalunya del Nord i al Principat»

dimecres  5 setembre 2018
16 h
Congrés Plumbum litteratum. L’escriptura sobre plom a l’època romana

dilluns  10 setembre 2018
16 h
I Jornada de Treball del Col·lectiu Pere Quart

dimarts  11 setembre 2018
10 h
Celebració de la Diada Nacional de Catalunya a l’IEC

dilluns  17 setembre 2018
18 h
Seminari de Teoria Sociològica Raimon Bonal


:: Més activitats ::
 
12/06/2018
Homenatge a l’escriptor, poeta i assagista Josep M. Llompart

En el marc de les activitats commemoratives de l’Any Llompart 2018, la Conselleria de Cultura, Participació i Esport del Govern de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Catalans ofereixen la conferència «Josep M. Llompart: apunts de sociolingüística», a càrrec de Maria del Mar Vanrell, que se celebrarà el dimecres 13 de juny, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC.

Aquesta conferència, que és itinerant, és un homenatge a l’escriptor, poeta i assagista Josep M. Llompart, membre de la Secció Filològica de l’IEC des del 1985, en els vint-i-cinc anys de la seva mort. L’obertura de l’acte serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans, i de Francesca Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears. Marta Fuxà, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, i M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, seran les encarregades de fer la cloenda.

Josep M. Llompart (Palma, 1925-1993) va ser sotsdirector de Papeles de Son Armadans, assessor literari de l’Editorial Moll i redactor en cap de la revista Lluc. Va presidir l’Obra Cultura Balear i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Destacà pels treballs de crítica i estudi de la literatura. La seva obra poètica va aportar un to renovador a l’Escola Mallorquina, punt del qual partiren els seus Poemes de Mondragó, per després inscriure’s en un realisme històric amb matisos irònics i evolucionar cap a l’experimentació i el formalisme amb obres com Mandràgola (Premi Crítica Serra d’Or del 1981) i La capella dels dolors i altres poemes (Premi Lletra d’Or del 1982). També va publicar assaigs, com el recull Països Catalans i altres reflexions. Va rebre el Premi Nacional de la Crítica de Madrid (1981), el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1982) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1982).
 

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

Novetats editorials

Josep Pla i Carrera

Història de la matemàtica: Grècia IIa

 
 

Arxiu de Textos Catalans Antics

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència