Torna a les notícies
Tres aspectes essencials de la música catalana en el cicle Música al claustre de l’IEC
07/07/2016

La música de cambra, les cançons populars i la identitat històrica protagonitzaran la cinquena edició de Música al claustre, el cicle de concerts estivals de l’IEC que se celebrarà entre el 30 de juny i el 14 de juliol amb l’objectiu de recuperar la tradició musical entre les activitats de les antigues acadèmies de Barcelona

En el primer dels tres concerts, que se celebrarà el dijous 30 de juny sota el títol «La música de cambra a inicis del segle XX», el Trio Granados interpretarà diverses peces del compositor català Enric Granados per a fer-nos reviure la passió per la música de cambra de la societat de la primera meitat del segle XX, com ho demostra el fet que només a Barcelona convivien més de cinquanta quartets de corda.

«La cançó popular com a font d’inspiració» és el segon aspecte essencial de la música catalana que titula aquest concert del dimecres 6 de juliol, en el qual les guitarres de Jaume Torrent i Mauricio Díaz interpretaran dotze cançons populars catalanes harmonitzades per Miquel Llobet i Narcís Bonet.

A l’últim, el dijous 14 de juliol, el concert «La identitat històrica» serà a càrrec del Quartet Lux et Umbra i el baix-baríton Pau Bordas, que interpretaran la suite Les Homilies d’Organyà. L’obra, per iniciativa del compositor Albert Carbonell, es va presentar a la col·legiata de Santa Maria d’Organyà, el 24 d’octubre de 2015.

El cicle Música al claustre compta amb la col·laboració del Museu de la Música de Barcelona que aporta els instruments històrics de les seves col·leccions per a fer-nos reviure el so de l’època.

Les entrades per als concerts costen deu euros i es poden adquirir per Internet o a la seu de l’IEC, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, o una hora abans del concert.

Consulteu-ne els detalls en aquest enllaç o al programa de mà.