Número 255
març 2021

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Més de 900 centres educatius catalans van participar en la Prova Cangur de Matemàtiques 2021

En la Prova Cangur de Matemàtiques 2021, que es va celebrar el dijous 18 de març, els alumnes, des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat i cicles formatius, es van enfrontar a reptes de matemàtiques plantejats de manera innovadora.

La Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, coordinava la prova en els territoris de parla catalana i representava Catalunya com a entitat nacional entre els països que formen part de l’associació internacional Kangourou sans Frontières, impulsora d’aquesta activitat.

La Prova Cangur 2021 va comptar a Catalunya amb 906 centres docents inscrits: 470 de primària; 596 de primer, segon i tercer d’ESO, i 527 de quart d’ESO i batxillerat. A causa de la situació excepcional que vivim per la pandèmia, aquest any no es van poder reunir alumnes de diferents centres en seus universitàries o centres cívics, així que tots els centres van fer la prova en les seves aules i la van plantejar com un concurs o com una activitat didàctica. En total, aproximadament cent mil alumnes van participar en aquesta edició. En la prova es proposaven trenta reptes matemàtics de resposta tancada per als alumnes de secundària i vint-i-quatre per als alumnes del cicle superior de primària, plantejats com a problemes creatius i imaginatius.

En la Prova Cangur del 2020 hi havia 135 000 estudiants catalans inscrits. Com que no es va poder celebrar, molts centres van emprar els enunciats de la Cangur per a tasques didàctiques telemàtiques. La comissió Cangur, a més, va crear el TeleCangur, un web perquè els estudiants es posin a prova i coneguin ràpidament el seu grau d’encert. Un any després de la seva creació, el TeleCangur ha tingut més de tres-centes mil visites. Pel que fa a l’edició del 2019, hi van participar més de 125 000 estudiants de tot Catalunya, des de cinquè de primària fins a segon de batxillerat i cicles formatius.

Notícies

* Quatre dones de l’IEC, quatre trajectòries professionals d’èxit

* El 3 de juny, eleccions a la Presidència de l’IEC

* L’IEC s’adhereix al manifest «No eren bruixes!», de la revista Sàpiens

* La Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC impulsa la publicació d’El moviment revolucionari de les Germanies, d’Eulàlia Duran

* Neix el blog d’economia catalana 5centims.cat

* Francesc Solé i Parellada: «La recerca és la creació de coneixement»

* La 12a Jornada de Recerca de la SCC debat sobre la comunicació en temps de pandèmia

* Joan González Guardiola: «Som moguts per la força més poderosa de l’Univers: la inèrcia, la força que fa que socialment les coses funcionin»

* L’ús de la llengua catalana entre infants, adolescents i joves, a debat amb la SOCS

* Dijous de ciència europeu

* L’IEC i l’Ateneu Barcelonès commemoren el desè aniversari de la mort de Jordi Teixidor, referent del compromís social del teatre català

* L’IEC celebra el Dia Internacional de les Matemàtiques

* Més de 900 centres educatius catalans van participar en la Prova Cangur de Matemàtiques 2021

* Carmel Mòdol: «A Catalunya tenim 135 paisatges diferents que han configurat les nostres activitats productives alimentàries i nutricionals»

* La conservació de la biodiversitat per a prevenir noves pandèmies, eix central dels premis de la Societat Catalana de Biologia atorgats a estudiants de secundària

* Acte d’homenatge a Ignasi Farreres

* Guillem López-Casasnovas: «Quan ens referim a la sanitat, hem de parlar de sostenibilitat financera, però també de solvència»

* Primera convocatòria del Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa