Número 255
març 2021

Alta/baixa butlletí  Seguiu l'IEC a Twitter  facebook

Neix el blog d’economia catalana 5centims.cat

La Societat Catalana d’Economia (SCE), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha posat en marxa el blog d’economia catalana 5centims.cat, l’objectiu del qual és aportar i divulgar coneixement al voltant de les principals qüestions econòmiques que afecten la societat catalana. A més de ser una eina de difusió, el blog pretén ser també un espai de debat obert sobre les col·laboracions que s’hi publiquen.

5centims.cat és un projecte impulsat i gestionat pel Grup del Blog d’Economia Catalana, integrat per membres de la SCE. Aquest grup l’encapçalen els economistes Modest Guinjoan i Xavier Cuadras Morató, que actuen com a coordinadors. Els editors del blog són els també economistes Mireia Borrell, Lídia Farré, Josep Maria Raya, Joan Ribas, Roger Romagosa i Jenifer Ruiz-Valenzuela.

Amb aquesta iniciativa, un grup de vuit economistes catalans s’ha proposat fer cinc cèntims a la societat, amb un llenguatge planer, de qüestions rellevants sobre l’economia catalana. L’objectiu és posar al servei de la ciutadania el coneixement i la recerca dels economistes sobre temes importants que afecten la nostra societat i que molt sovint es consideren massa complicats o s’analitzen de manera simplista.

Notícies

* Quatre dones de l’IEC, quatre trajectòries professionals d’èxit

* El 3 de juny, eleccions a la Presidència de l’IEC

* L’IEC s’adhereix al manifest «No eren bruixes!», de la revista Sàpiens

* La Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC impulsa la publicació d’El moviment revolucionari de les Germanies, d’Eulàlia Duran

* Neix el blog d’economia catalana 5centims.cat

* Francesc Solé i Parellada: «La recerca és la creació de coneixement»

* La 12a Jornada de Recerca de la SCC debat sobre la comunicació en temps de pandèmia

* Joan González Guardiola: «Som moguts per la força més poderosa de l’Univers: la inèrcia, la força que fa que socialment les coses funcionin»

* L’ús de la llengua catalana entre infants, adolescents i joves, a debat amb la SOCS

* Dijous de ciència europeu

* L’IEC i l’Ateneu Barcelonès commemoren el desè aniversari de la mort de Jordi Teixidor, referent del compromís social del teatre català

* L’IEC celebra el Dia Internacional de les Matemàtiques

* Més de 900 centres educatius catalans van participar en la Prova Cangur de Matemàtiques 2021

* Carmel Mòdol: «A Catalunya tenim 135 paisatges diferents que han configurat les nostres activitats productives alimentàries i nutricionals»

* La conservació de la biodiversitat per a prevenir noves pandèmies, eix central dels premis de la Societat Catalana de Biologia atorgats a estudiants de secundària

* Acte d’homenatge a Ignasi Farreres

* Guillem López-Casasnovas: «Quan ens referim a la sanitat, hem de parlar de sostenibilitat financera, però també de solvència»

* Primera convocatòria del Reconeixement d’Emplaçaments Històrics Representatius de la Química en el Territori de Parla Catalana


Butlletins anteriors

Pàgina principal de l'IEC

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. comunicacio@iec.cat - Informació legal

Subscriure-us o Donar-vos de baixa