Torna a les notícies
Joaquim Tremoleda, nou membre de la Secció Històrico- Arqueològica de l’IEC
Secció: General
08/02/2024

El Ple de l’IEC del mes de gener va votar la incorporació de Joaquim Tremoleda i Trilla com a nou membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut.

Llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985) i doctor en arqueologia per la Universitat de Girona, Tremoleda treballa com a arqueòleg-conservador al Museu d’Arqueologia de Catalunya Empúries (MAC Empúries).


S’ha dedicat a la recerca arqueològica del món grec, romà i tardoromà d’Empúries i de l’arqueologia rural de l’àmbit català. Ha dirigit nombroses intervencions arqueològiques en el marc de projectes de recerca, en especial a la vil·la romana de Vilauba i a la bòbila romana d’Ermedàs. És l’investigador principal (IP) del projecte d’investigació quadriennal aprovat per la Generalitat de Catalunya, que porta per títol Ocupació del territori i explotació de l’espai rural a l’àrea del Pla de l’Estany – Garrotxa. Uillae, tallers, comunicació i recursos entre els segles II aC-VIII dC.

 

És president del Grup de Recerca Arqueològica del Pla de l’Estany. És membre del Consell de Redacció de la col·lecció monogràfica Studies of the Roman World in the Roman Period i de la revista Fundus, dedicades als estudis del món rural d’època romana.


És el director de la col·lecció «Guies de Patrimoni Local», editada per la Diputació de Girona. Autor, juntament amb Antoni Cobos, de L’epigrafia medieval dels comtats gironins. Ha format part de la Junta de l’Institut d’Estudis Empordanesos des de l’any 1996, en què ha estat vocal, tresorer i vicepresident. Professor associat de la Universitat de Girona. Va publicar la seva primera novel·la La passió necessària, l’any 2018.