Torna a les notícies
L’IEC participa en un homenatge a Pompeu Fabra amb motiu del 75è aniversari de la seva mort a Prada de Conflent
Secció: General
20/12/2023

Dimarts 19 de desembre, pel 75è aniversari de la seva mort, l’Ajuntament de Prada de Conflent va organitzar una jornada d’homenatge a Pompeu Fabra. Els actes van comptar amb Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, el Consell Permanent de l’Institut i el Consell de Govern i alguns altres membres de la Secció Filològica.

El programa va començar a les onze del matí, a l’Ajuntament, amb un acte institucional presidit per l’alcalde de Prada, Yves Delcor.

 

 

 

 

Després es va inaugurar una placa commemorativa al número 15 del carrer dels Marxants, casa on va viure i morir Pompeu Fabra, i es va fer una ofrena floral a la seva tomba, al cementiri de Prada.

 

  

La plaça de la República va ser l’escenari d’una tarda de jocs i cançons amb alumnes, mestres i professors de les escoles en català de Prada. Aquesta part de l’homenatge va ser especialment emocionant, ho ha explicat la presidenta de l’IEC: «Ens va commoure especialment. Més d’un centenar de nens es van aplegar per cantar en català, va ser un símbol d’unió al voltant de la llengua».

 

 La jornada d’homenatge va concloure amb una conferència de Joan Peytaví Deixona, membre de la Secció Filològica, sobre la llengua catalana.