Torna a les notícies
Teresa Cabré participa a la RAE en un acte d’homenatge al científic i acadèmic Ángel Martín Municio
Secció: General
30/11/2023

La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré, ha participat aquest dijous en un acte a la Real Academia Española (RAE) amb motiu del centenari del naixement de l’acadèmic, químic i científic Ángel Martín Municio. La presidenta ha explicat que el seu vincle amb l’investigador va ser la creació conjunta, l’any 1997, de l’Asociación Española de Terminología (AETER), que Cabré va presidir del 2002 al 2012.

Ángel Martín Municio va ingressar a la Real Academia Española l’any 1984 amb el discurs que porta per títol «Biologia de la parla i del llenguatge». La seva preocupació pel llenguatge de la ciència el va portar a crear el 1998 l’Asociación Española de Terminología (AETER), que va presidir fins al 2002, pocs mesos abans de la seva mort. La presidenta de l’IEC el va rellevar, partint del llegat de Martín Municio.

 

En l’acte d’homenatge que se li ha fet, Cabré ha destacat com el científic entenia la terminologia: «Ell veia que els termes tenien una vessant comunicativa». També ha recalcat que va ser un acadèmic modern, que estava molt interessat en el progrés de l’idioma amb la menor interferència possible, i que li preocupava molt l’ús de la llengua en la ciència. També afirma que era un innovador, que Martín Municio es va interessar molt pels aspectes tecnològics de la llengua.

 

L’acte d’homenatge ha comptat també, entre altres, amb Víctor García de la Concha, director honorari de la RAE; Jesús María Sanz Serna, president de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales; Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz, i amb Mercedes Martín Municio, filla de l'homenatjat.