Torna a les notícies
El cicle Música al claustre de l’IEC es tanca amb un concert dedicat als cants de Carles Riba
Secció: General
18/09/2023

La presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré, va obrir l’acte agraint la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, que, el dijous 14 de setembre, va fer la seva primera visita oficial a l’IEC i va assistir al darrer concert del cicle Música al claustre de l'IEC.

Teresa Cabré va explicar que el cicle «es distingeix perquè s’hi interpreten peces que aporten alguna cosa nova en relació amb la tradició, sigui perquè es desconeix l’autoria o perquè se’n fa una versió poc habitual». La presidenta també va puntualitzar que «El comú denominador de tots els concerts és que són peces que integren la tradició musical catalana. Són fruit d’una recopilació de la Societat Catalana de Musicologia, filial de l’IEC, en col·laboració amb especialistes de les universitats, bàsicament de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, que estan elaborant un gran catàleg de la música dels territoris de parla catalana».

 

 

 

 

El cicle d’enguany s’ha dedicat a la commemoració de la visita d’Albert Einstein a Barcelona el 1923, convidat per l’Institut d’Estudis Catalans a exposar les seves teories, quan ja era un científic mundialment reconegut. 

El darrer concert es va centrar en alguns cants de Carles Riba, al seu entorn i la seva petja, amb música de Rafael Subirachs. Les interpretacions van ser a càrrec de la mezzosoprano Montserrat Bertral i el Cor Madrigal, sota la direcció de Pere Lluís Biosca. La primera i tercera part del concert es van dedicar a l’obra Cants de la partença, l’absència i el retorn. La segona part va proposar diverses obres de poetes i compositors d’un segle ençà.

 

 

 

 

En el primer concert, Bernat Prat al violí, Oriol Prat al violoncel i Albert Guinovart al piano van fer un recorregut per la música que va acompanyar sempre Einstein en la seva activitat intel·lectual. El segon concert va ser a càrrec de la Cobla Marinada, dirigida per Marc Timón.