Torna a l'agenda

I Jornada d’Estudis de Filosofia Medieval

Organització:

Societat Catalana de Filosofia

dimarts 21 novembre 2023
10 h i 16 h

Sala Puig i Cadafalch de l’IEC (al matí) i Seminari Joan Lluís Vives, 4t pis de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (a la tarda),  i en línea.

La jornada es dividirà en dues parts, una al matí que se celebrarà a l’IEC, titulada Filosofia política a l’edat mitjana i al Renaixement i una segona part, que porta per títol Estètica a l’edat mitjana, que se celebrarà a la Facultat de Filosofia de la UB.

A la primera sessió al matí, Marta Palacín (UB) impartirà una ponència titulada «El De Differentiis de Gemist Pletó entès com a dovella del Renaixement»; Maria Lladó farà la ponència «Jonàs d’Orleans: De Institutione Regia, inici de la filosofia política medieval? Mirall de prínceps?»; Josep Puig (UCM) impartirà la ponència «La República de Plató en el món àrab»; i Andreu Grau (UB) farà la ponència «El principat òptim segons Guillem d’Ockham».
Finalment, es realitzarà una taula rodona titulada «Política i educació a l’edat mitjana i al Renaixement», presidida per Conrad Vilanou (UB).
A la segona sessió, a la tarda, Andreu Grau (UB) impartirà la ponència «Proporcionalitat i harmonia en Boeci»; Abel Miró (UIC-UB) farà la ponència «La transcendentalitat de la bellesa en Sant Tomàs d’Aquino»; i Ignasi Roviró (URL), «La Retòrica nova de Ramon Llull».
Per acabar la jornada es durà a terme una taula rodona que portarà per títol «Estètica i art a l’edat mitjana», presidida per Joan Cuscó (UB).