Torna a l'agenda

XXI Jornada sobre la Història de la Ciència i l’Ensenyament «Antoni Quintana i Marí»

Organització:
Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica (SCHCT)
dissabte 18 novembre 2023
9 h

Sala d’actes RESA (C/ Hospital, 64, Barcelona)

Durant el desenvolupament de la Jornada es durà a terme el lliurament del XXII Premi Antoni Quintana Marí per a treballs de recerca d’estudiants d’ensenyament obligatori i postobligatori.

El comitè organitzador d’aquesta jornada vol aprofitar aquesta nova convocatòria per a ampliar els objectius i les àrees temàtiques amb noves idees i nous col·laboradors. La SCHCT pretén: estudiar les relacions entre la història i l’ensenyament de les ciències, afavorir la col·laboració entre docents i personal investigador d’història i didàctica de les ciències, fer conèixer experiències, aproximacions i recursos per afavorir l’ús de la història de la ciència en les aules, fer pensar les connexions entre divulgació i ensenyament de les ciències amb perspectiva històrica i explorar els diferents espais d’ensenyament i divulgació científica, particularment els museus.
La conferència convidada d’aquesta jornada serà a càrrec de Marta Lourenço del Museu Nacional d’Història Natural i de la Ciència de Lisboa, i portarà per títol: Learning science at the museums: purposes, objects, spaces and practices.