Torna a l'agenda

XXI Jornada sobre la Història de la Ciència i l’Ensenyament «Antoni Quintana i Marí»

Organització:

Societat Catalana d’Història de la Ciència i la Tècnica (SCHCT)

divendres 17 novembre 2023
15 h

Sala Nicolau d’Olwer

 

Durant la jornada es durà a terme el lliurament del XXII Premi Antoni Quintana i Marí per a treballs de recerca d’estudiants d’ensenyament secundari obligatori i postobligatori.

El comitè organitzador d’aquesta jornada vol aprofitar aquesta nova convocatòria per a ampliar els objectius i les àrees temàtiques amb noves idees i nous col·laboradors.
La SCHCT pretén: estudiar les relacions entre història i ensenyament de les ciències, afavorir la col·laboració entre docents i personal investigador d’història i didàctica de les ciències, fer conèixer experiències, aproximacions i recursos per a afavorir l’ús de la història de la ciència en les aules, fer pensar les connexions entre divulgació i ensenyament de les ciències amb perspectiva històrica i explorar els diferents espais d’ensenyament i divulgació científica, particularment els museus.
Marta Lourenço, del Museu Nacional d’Història Natural i de la Ciència (MUHNAC), de la Universitat de Lisboa, impartirà la conferència Learning science at the museums: purposes, objects, spaces and practices.