Torna a l'agenda

Jornada La vitivinicultura amb denominació d’origen als Països Catalans: situació actual i nous horitzons

Organització:
Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)
dijous 09 novembre 2023
9 h

Sala Prat de la Riba

Els Països Catalans comparteixen el cultiu de la vinya i l’elaboració de vi. Des de fa més de dos mil anys es produeix vi en aquesta àrea de la Mediterrània. Les condicions idònies per a la viticultura donen lloc a una gran diversitat de terrers que permeten l’obtenció d’un gran ventall de diferents tipus de vins. Les denominacions d’origen (DO) i les indicacions geogràfiques protegides (IGP) són el model majoritari en la vitivinicultura dels Països Catalans i han afavorit el seu desenvolupament i valoració, però, sense perdre l’essència que va donar peu a la seva creació.

Òbviament, han d’anar evolucionant i adaptant-se als temps, a les noves tecnologies, a la globalització i als canvis climàtics que s’estan produint. Per tot això, des de la Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA, s’ha apostat per l’organització d’una jornada amb representants i coneixedors de les DO de diferents zones dels Països Catalans per conèixer la situació actual de la seva vitivinicultura, els reptes als quals s’enfronta i les seves estratègies de futur.

A la jornada participaran: Jordi Sala, Josep M. Puiggròs, Anton Castellà, Joan C. Martín, Antoni Bennàssar, Fabrice Rieu, Alba Balcells, Montserrat Nadal i Salvador Puig.
Activitat presencial amb emissió en directe (enllaç)