Agenda

dijous  4 juny 2020
18 h
Conferència virtual «Science and identity. Alexander von Humboldt’s search for knowledge in a time of revolutions»

divendres  19 juny 2020
10.30 h
19th MetNet Meeting


:: Més activitats ::
 
13/05/2010
La Secció Filològica visita Sitges per estudiar la realitat lingüística i cultural de la comarca del Garraf

Les Jornades consistiran en dues sessions acadèmiques, la reunió plenària mensual de la Secció Filològica i una visita al Museu Romàntic i a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Amb motiu de les Jornades, el dia 14 de maig, a dos quarts d’una del migdia, al Saló d’Or del Palau de Maricel (carrer Fonollar, 17, de Sitges), Philip D. Rasico, membre corresponent de l’IEC, oferirà un parlament per retre homenatge a la figura del lingüista Josep Roca-Pons (Barcelona, 1914 - Sant Pere de Ribes, 2000), qui va ser membre de la Secció Filològica.

La primera sessió acadèmica tindrà lloc el mateix divendres, 14 de maig, a les cinc de la tarda, també al Saló d’Or del Palau de Maricel. La primera intervenció serà a càrrec de Montserrat Comas, que pronunciarà la conferència «La intervenció de Víctor Balaguer en la transformació cultural de Vilanova i la Geltrú»; tot seguit, Manuel Jorba parlarà de «Malvasia i teatre» i Oriol Pi de Cabanyes oferirà la conferència «El parlar de Vilanova i la Geltrú: algunes particularitats de fonètica i lèxic».

La segona sessió se celebrarà l’endemà, dissabte dia 15 de maig, a la Seu del Grup d’Estudis Sitgetans (carrer d’en Bosch, 9, de Sitges), a partir de tres quarts d’onze del matí. Les conferències que es pronunciaran són: «Josep Carbonell i Gener i l’edició de la gramàtica occitana de 1935-1937», a càrrec de Manel Alquézar; «Garraf, drama líric de Ramon Picó i Campanar i Josep Maria Garcia Robles», a càrrec de Francesc Cortès i August Bover, president de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’IEC; «Els topònims sitgetans, entre la semàntica i les anècdotes», a càrrec d’Ignasi Muntaner, i finalment, «L’obra completa de Santiago Rusiñol, projecte i realitat», a càrrec de Vinyet Panyella.

La Secció Filològica de l’IEC organitza cada any una visita a un indret diferent dins els territoris de llengua catalana. Fins ara, s’han visitat Eivissa, Lleida, Castelló, Menorca, Perpinyà, Andorra, Mallorca, la Franja de Ponent, Elx i la Universitat d’Alacant, Tortosa, l’Alguer, Girona, les Illes Balears, Vic, l’Institut Universitari de Filologia Valenciana, Morella, Banyoles, Formentera i Tarragona. En l’organització de les Jornades d’enguany col·laboren el Grup d’Estudis Sitgetans i l’Ajuntament de Sitges.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència