Agenda

dijous  16 abril 2020
8.15 h
Tercera edició dels Barcelona Mathematical Days

dilluns  20 abril 2020
19.15 h
L’edició genòmica en animals

dissabte  25 abril 2020
18.30 h
Sessió virtual del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC

dijous  30 abril 2020
19 h
Primera sessió conjunta del Club de Lectura de la Delegació d’Alacant de l’IEC amb el club de lectura Rodallibres

dilluns  4 maig 2020
16 h
L’edició genòmica en humans

dilluns  4 maig 2020
18 h
Els Jocs Florals, més que un certamen poètic (1888-1920)

dijous  7 maig 2020

XII Simposi de Neurobiologia: «Cap a la medicina translacional»


:: Més activitats ::
 
25/03/2020
L’Olimpíada de Biologia, prevista del 26 al 29 de març, es farà al maig telemàticament

La crisi del coronavirus va obligar a suspendre la XV Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB) que enguany s’havia de celebrar a Bilbao del 26 al 29 de març. La Junta Directiva del certamen va anunciar la cancel·lació de totes les activitats previstes. La Societat Catalana de Biologia ens ha avançat aquest dimecres que les proves es faran de manera telemàtica el proper mes de maig. 

Un total de 354 alumnes de segon de batxillerat de 114 centres de tot Catalunya van participar en la desena edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya el passat 8 de febrer. La prova es va fer simultàniament a les universitats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Vic. Els vint alumnes amb la qualificació més alta van fer una segona prova, de caràcter pràctic, el 12 de febrer a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona.

Les tres medalles d’or van ser per a Javier Callís Creus, de La Farga de Sant Cugat del Vallès; Anna Brusosa Baulenas, del Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic, i Marc Ayguasenosa Caihuela, de l’Institut Sant Quirze del Vallès. Els tres primers, acompanyats dels tres estudiants amb medalles de plata, participaran en l’edició telemàtica de l’OEB.

L’Olimpíada té com a objectiu principal estimular i implicar els estudiants de batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència, que abraça àmbits tan diversos com l’evolució, la biodiversitat, la reproducció, l’estudi dels mecanismes que desencadenen les malalties o l’impacte del canvi climàtic i de l’acció humana en els ecosistemes.

L’organització de l’Olimpíada a Catalunya és a càrrec de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb la major part de les universitats catalanes, el Centre de Documentació i Experimentació en Ciències, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, l’Oficina d’Organització de Proves d’Accés a la Universitat, el Seminari Permanent de Ciències Naturals i la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular.

Facebook mail

:: Tornar a la pàgina principal ::

 

 

 

 

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal


Amb el suport de

Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

i la col·laboració de

Ministerio de Ciencia e Innovación        Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Inici

Institució

Recerca

 

Llengua

 

Publicacions

Arxiu

Serveis

Serveis lingüístics

Transparència