Torna a les notícies
Es presenta a l’IEC la reedició de la tesi doctoral d’Ernest Lluch
06/05/2010

«Investigar el nostre passat per ajudar a construir el nostre futur», així va definir l’historiador Josep Fontana el gran projecte intel·lectual d’Ernest Lluch, durant l’acte de presentació de la seva tesi doctoral reeditada, El pensament econòmic a Catalunya (1760- 1840). Els orígens ideològics del proteccionisme i la presa de consciència de la burgesia catalana, el dimecres 5 de maig a la Sala Prat de la Riba de l’IEC.

Fontana —que va ser l’encarregat de presentar el llibre— va valorar la contribució de Lluch en la reconstrucció de la història del pensament de Catalunya amb l’objectiu d’entendre’n la identitat i poder emprendre línies de futur. Durant l’acte, Salvador Giner, president de l’IEC, i Josep M. Castellet, president del Grup 62, que ha editat el llibre, van retre homenatge a Ernest Lluch com a intel·lectual, polític i amic. La cloenda de l’acte va ser a càrrec de Joan Fuster, director acadèmic del Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch.
La reedició de la tesi de Lluch ha estat possible gràcies a la iniciativa del CUIMPB - Centre Ernest Lluch.
 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut