Torna a les notícies
La segona edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura tindrà lloc a l’Alguer del 6 a l’11 de maig
03/05/2010

En una roda de premsa a l’IEC, el coordinador de la Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura a l'Alguer, Antoni Torre, ha valorat la iniciativa com «una oportunitat per a l’illa de Sardenya d’intercanviar experiències i coneixements sobre biodiversitat».

Enguany, es posarà especial atenció a la diversitat biològica, amb motiu de la commemoració de l’Any Internacional de la Biodiversitat. Experts sards, catalans, veneçolans i de la Franja estudiaran, des de diversos punts de vista, la biodiversitat de la Mediterrània i dels tròpics, dues regions que, si bé «són molt diferents, comparteixen problemàtiques i solucions», segons ha afirmat Joandomènec Ros, vicepresident de l’IEC. En l’edició d’enguany, hi col·laboren el Parc Nacional de l’Asinara i el Parc Regional Port Comte ―que els participants visitaran―, tots dos amb una gran riquesa de flora i fauna.
La Universitat Catalana d’Estiu de Ciències de la Natura es va crear fa set anys a Seròs (Segrià) i l’any passat va obrir una seu a l’Alguer (Sardenya) amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i d’altres institucions científiques i acadèmiques catalanes, i també de la Universitat de Sàsser (Sardenya). L’organització és a càrrec de l’Institut d’Estudis Catalans, la Fundació Alsina Bofill, la Institució Catalana d’Història Natural, la Universitat Catalana d’Estiu, l’Institut de Biodiversitat Tropical, la Universitat de Sàsser i l’ONG Naturalistes Sense Fronteres, amb la col·laboració de l’Obra Cultural de l’Alguer.
La inscripció a la UCEcn és gratuïta i s’espera que hi assisteixin prop d’un centenar de persones.