Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Els reptes principals en matèria ambiental s'analitzaran en les Segones Jornades sobre Sostenibilitat i Canvi Climàtic
27/04/2010

Ramon Folch, Carlos Montes, Jordi Llorca i Raymond S. Bradley participaran en les Segones Jornades sobre Sostenibilitat i Canvi Climàtic (2JSCC), que enguany posen especial atenció a la diversitat biològica, amb motiu de la commemoració de l'Any Internacional de la Biodiversitat. Ho faran dimecres i dijous 28 i 29 d’abril, a dos quarts de set del vespre i a les sis de la tarda respectivament, a l'IEC.

El socioecòleg i membre de l’IEC Ramon Folch obrirà les Jornades amb la conferència «El futur immediat: reptes i escales», en què parlarà sobre l’esgotament del model industrial que ha presidit el pensament, en especial l’occidental, durant els dos darrers segles. Tot seguit, el catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid, Carlos Montes, pronunciarà la conferència «Mitos, leyendas, modas de la gestión de la biodiversidad», en què explorarà algunes de les causes que han impedit que s’assoleixi l’objectiu de les Nacions Unides d’aturar la pèrdua de la diversitat biològica mundial per al 2010 i explicarà la necessitat d’integrar les dimensions biofísica i social en la conservació de la biodiversitat.
El segon dia, Jordi Llorca, professor agregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i sotsdirector de l’Institut de Tècniques Energètiques de la mateixa universitat, estudiarà el potencial de la pila d’hidrogen com a font d’energia més neta, amb la conferència «Energia de l’hidrogen: perspectives a curt, mig i llarg termini». Finalment, Raymond S. Bradley, professor emèrit de la Universitat de Massachusetts a Amherst i director del Centre de Recerca del Sistema Climàtic, serà l’encarregat de cloure les Jornades amb la intervenció «Where do we stand on Global Warming», en la qual farà un repàs a l’actualitat dels últims mesos en matèria de canvi climàtic i apuntarà quins són els reptes que han d’afrontar els climatòlegs i altres científics del medi ambient.
Des de l’any passat, l’Institut organitza aquestes Jornades en el marc del Dia de la Terra, efemèride que se celebra el dia 22 d’abril i té per objectiu conscienciar la ciutadania dels problemes que afecten el Planeta. En l’organització de les Jornades col·laboren l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i dues de les filials de l’IEC: la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i la Societat Catalana de Biologia (SCB).