Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’Institut d’Estudis Catalans i la Casa de Velázquez desenvoluparan projectes científics i artístics comuns
26/03/2010

El president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, i el director de la Casa de Velázquez de Madrid, Jean-Pierre Étienvre, han signat, aquest migdia, a l'IEC, un conveni que servirà per a establir les bases i els mitjans de col·laboració entre les dues institucions amb l’objectiu de desenvolupar projectes científics i artístics comuns.

Fruit d’aquest conveni, s’han previst dues activitats per a les pròximes setmanes. Els dies 19 i 20 d’abril, la Casa de Velázquez de Madrid i la Societat Catalana de Geografia, filial de l’IEC, organitzen el congrés «Les transformacions territorials a banda i banda dels Pirineus», en què s’aprofundirà en l’anàlisi dels processos de transformacions i recomposicions territorials dins l’àrea francoespanyola. El dia 20 d’abril, a les set del vespre, la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, acollirà la presentació del llibre Au nom du roi, de Stéphane Péquignot.

La Casa de Velázquez és una escola superior francesa a l’estranger, tutelada pel Ministeri d’Ensenyament Superior i de Recerca de la República Francesa, que té per objectiu desenvolupar les activitats de creació i de recerca relatives a les arts, les llengües, les literatures i les societats del món hispànic i ibèric, iberoamericà i magrebí; així com participar en el desenvolupament d’intercanvis artístics i científics entre França i els països ibèrics. El conveni que se signarà demà respon a la voluntat d’aquesta institució i de l’IEC, l’acadèmia catalana de les ciències i les humanitats, de desenvolupar projectes conjunts que permetran aprofitar al màxim els potencials de què disposen.