Torna a les notícies
Es presenta a l’IEC el llibre Ciència i universitat a Catalunya. Projecció de futur
11/02/2013

Ciència i universitat a Catalunya. Projecció de futur és el títol de l’obra editada per David Bueno, professor del Departament de Genètica de la Universitat de Barcelona (UB), i publicada per Publicacions i Edicions de la UB en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans. L’obra és prologada per Claudi Mans, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la UB, que perfila un panorama qualitatiu i quantitatiu de la situació actual de la recerca i el desenvolupament a Catalunya. El llibre es va presentar l'11 de febrer, a l'IEC, en un acte presidit per Joandomènec Ros, vicepresident de l’Institut, en què van intervenir David Bueno i Claudi Mans i que va incloure un debat amb alguns dels autors del llibre.

L’obra pretén generar un espai de debat que contribueixi a potenciar la universitat i la ciència catalanes per mitjà del diàleg i la reflexió, i que, al mateix temps, ajudi a generar opinió dins la societat. A més d’exposar quin és l’estat actual de la universitat i la recerca a Catalunya, l’obra recull l’opinió de tretze prestigiosos científics que analitzen de manera crítica algunes qüestions clau relatives tant al sistema universitari, la investigació i la transferència de tecnologia i coneixement com als reptes de futur a què s’afronta el país.

L'acte es pot veure a la videoteca de l'IEC

Recull de premsa

 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut