Torna a les notícies
La missió Gaia, que esclarirà l’origen i l’evolució de la Via Làctia, centra la conferència magistral d'avui a l'IEC
03/03/2010

Carme Jordi i Nebot explicarà en què consisteix la missió Gaia de l'Agència Espacial Europea (AEE) i els resultats que se n’esperen. Ho farà avui, dimecres 3 de març, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona). La conferència commemora el Dia Internacional de les Dones i s’emmarca en cicle «Conferències magistrals del curs 2009-2010», que enguany se centra en l’Any Internacional de l’Astronomia.

L'AEE llançarà la missió Gaia l'estiu del 2012, l’Agència Espacial Europea (AEE) llançarà la missió Gaia, que té per objectiu principal esclarir l'origen i l'evolució de la nostra galàxia, la Via Làctia. Durant cinc anys, Gaia crearà un mapa tridimensional extraordinàriament precís de la Via Làctia. Censarà mil milions d’estrelles i en determinarà les posicions, distàncies, moviments i canvis en la brillantor. Aquesta observació massiva proporcionarà les dades bàsiques per abordar una quantitat notable de problemes relacionats amb l’origen, l’estructura i la història de l’evolució de la nostra galàxia. A més, identificarà milers de sistemes planetaris extrasolars, un gran nombre de cossos menors del sistema solar i de galàxies en l’Univers proper, i fins a un milió de quàsars llunyans.
 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut