Torna a les notícies
Un cicle de conferències analitza el dret català en el vuitantè aniversari de la instauració del Parlament de Catalunya
05/10/2012

La conferència «El Parlament de Catalunya, la representació d’un poble mil·lenari», de Marcel Mateu Vilaseca, professor de dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona, va obrir el 4 d’octubre, a l’IEC, el cicle de conferències que commemora els vuitanta anys de la instauració del Parlament de Catalunya. L’acte, organitzat per la Societat Catalana d’Estudis Jurídics (SCEJ), va ser presidit per Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, i hi van intervenir també Salvador Giner, president de l’Institut; Josep Cruanyes, president de la SCEJ, i Pedro Yúfera, degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

En la seva intervenció, Josep Cruanyes va destacar que la «Societat Catalana d’Estudis Jurídics no pot ignorar la situació i els anhels que viu el nostre país, sinó que els ha de fer objecte d’estudi i els ha de donar resposta». La presidenta del Parlament va apel·lar a «la confiança, la cohesió i la il·lusió» davant els moments «excepcionals que vivim i viurem», i va dir que «més que mai, necessitem i necessitarem bons fonaments, molta pedagogia i molta serenor». De Gispert va demanar que no es perdi de vista que «el dret ha d’estar al servei de la societat i no pas la societat al servei del dret». Per la seva banda, el president de l’IEC, Salvador Giner, va destacar que Catalunya «ha desenvolupat un dels drets europeus més notables».

El cicle El dret català en el vuitantè aniversari de la instauració del Parlament de Catalunya finalitzarà l’11 de juny de l’any vinent i inclou tretze conferències de diferents experts.
 

L'acte es pot veure a la videoteca de l'IEC