Torna a les notícies
El pare Massot rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes
13/06/2012

Josep Massot i Muntaner, membre de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, va rebre el 12 de juny el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que atorga Òmnium Cultural, en un acte solemne al Palau de la Música Catalana. El premi reconeix la seva aportació en el camp de la historiografia, la documentació i la seva tasca com a editor i impulsor d’institucions essencials per a la llengua i la cultura catalanes.

En l’acte de lliurament, el pare Massot va pronunciar un parlament ple d’agraïments però en què també va voler expressar la seva «preocupació per la situació de la nostra llengua i de la nostra cultura». Davant la situació de crisi actual, Massot i Muntaner va alertar que «si les administracions i la societat civil no fan un esforç seriós i continuat per a defensar amb intel·ligència i amb tenacitat els guanys d’aquestes darreres dècades, correm el perill que la nostra infraestructura cultural es desfaci com una mitja i que retrocedim fins a uns extrems dels quals potser no ens podríem recuperar mai més».

«El premi que rebo» —va cloure Josep Massot— «m’estimula a continuar treballant, a continuar defensant amb les ungles i amb les dents els nostres valors i els nostres drets massa sovint conculcats». L’acte es va tancar amb l’actuació de l’Escolania de Montserrat.

 

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut