Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
L’Institut d’Estudis Catalans acull, demà dimarts, l’acte de cloenda de la Setmana de la Ciència 2009
23/11/2009

Jordi Serrallonga, director d’HOMINID Grup d’Orígens Humans, pronunciarà demà, dimarts 24 de novembre, a les set del vespre, a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC , la conferència «Darwin i els orígens dels humans», amb la qual es clourà la Setmana de la Ciència 2009.    

Joandomènec Ros, ecòleg i vicepresident de l’IEC, serà l’encarregat d’inaugurar l’acte, en què es commemorarà el cent-cinquantè aniversari de la publicació de L’origen de les espècies, l’obra més important del naturalista anglès Charles R. Darwin. Joaquim Bosch, director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), presentarà Jordi Serrallonga i la cloenda serà a càrrec d’Albert Castellanos, director de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

En aquesta catorzena edició, que s’ha celebrat del 13 al 24 de novembre, la Setmana de la Ciència 2009 s’ha centrat en els conceptes d’evolució, creativitat i innovació. Al llarg dels dotze dies que ha durat, s’han celebrat diverses activitats ―jornades de portes obertes, exposicions, conferències, taules rodones, cursos i tallers― arreu de Catalunya. L’objectiu és socialitzar la ciència i la tecnologia amb fórmules multidisciplinàries, properes als ciutadans i precursores de futures vocacions científiques.

L’organització de la Setmana de la Ciència és a càrrec de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, amb la col•laboració, entre d’altres, de l’IEC.