Notícies i actualitat

Carrega més notícies
Torna a les notícies
Francesc González i Sastre és elegit nou president de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC
18/11/2009

Francesc González i Sastre, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona, és des de dilluns, 16 de novembre, el nou president de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). L’acompanyen a l’Equip de Govern Abel Mariné, catedràtic de Nutrició i Bromatologia a la UB, com a vicepresident; Joaquim Gosàlbez, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular a la UAB, com a tresorer, i el biòleg pesquer Jordi Lleonart, com a secretarii.

Tal com recollia el programa de la candidatura de Gonzàlez i Sastre, la Secció de Ciències Biològiques té per funció promoure l’activitat científica en l’àmbit de la biologia i la medicina, i fer-ne divulgació en la societat de parla catalana. Per assolir-ho, el nou equip de govern pretén intervenir en la política científica del país, mitjançant la promoció d’activitats de recerca i l’avaluació dels resultats obtinguts; contribuir a la normalització de la terminologia científica catalana; fomentar la divulgació científica, en estreta relació amb les societats filials, i incidir en el debat social de la ciència i l’ètica.

 

González i Sastre pren el relleu de Josep Vigo i Bonada, que ha estat al capdavant del Govern de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC des del 14 d’abril de 2008. A més de Vigo, l’antic Equip de Govern el formaven el metge pediatra Francesc Asensi que ocupava el càrrec de vicepresident, González i Sastre el de tresorer i Lleonart el de secretari.