Notícies i actualitat

L’IEC acull una nova conferència del cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem» per a analitzar si la ciència pot ajudar a evitar els efectes de la crisi ambiental i els fenòmens extrems.
La crisi ambiental no s’atura. Els fenòmens extrems, com la DANA, són cada cop més habituals i devastadors. Serà capaç la humanitat de frenar la degradació del planeta Terra? Tenim la tecnologia i la ciència per a evitar-ho? Quines són, en aquest sentit, les solucions que tenim a l’abast? Si no estem actuant a temps és per incapacitat política i per disfuncions econòmiques?
Aquestes qüestions seran l’eix central de la conferència Ciència per a frenar les catàstrofes naturals, que tindrà lloc el pròxim dimarts 13 de maig, a les 17.30 h, a l’IEC, la tercera del cicle IEC-ARA: «Qüestions IEC: interroguem, entenem, conversem», organitzat en col·laboració amb el diari Ara.
A l’acte, Jordi Corominas, geòleg i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia l’IEC, i Francesca Segura, geògrafa i membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut, oferiran la seva visió experta sobre el paper de la ciència i la tecnologia per a prevenir els desastres naturals i combatre els efectes de la crisi ambiental. La moderació serà a càrrec d’Ignasi Aragay, director adjunt del diari Ara.
Consulteu el programa en aquest enllaç.
L’entrada serà gratuïta per als membres, per als socis de filials i per al personal de l’IEC, així com per als membres del Club Prèmium de l’Ara. Els subscriptors de l’Ara podran assistir per un preu d’1 €, mentre que el públic general podrà adquirir les entrades per 2 €. Les entrades es poden comprar a través d’aquest enllaç.
El cicle pretén donar resposta als grans reptes del present i conclourà el dia 3 de juny amb la sessió Habitatge: les solucions tècnicament possibles, a càrrec del geògraf Josep Vicent Boira i de l’arquitecte Ferran Sagarra, amb la moderació de la subdirectora del diari Ara, Carla Turró.