Torna a les notícies
Jordi Vives i Puiggròs pronunciarà la conferència «La identitat immunitària», dilluns a l’IEC
14/11/2009

L'immunòleg Jordi Vives i Puiggròs pronunciarà el discurs d’ingrés com a membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d'Estudis Catalanes el proper dilluns, 16 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre a la sala Pere i Joan Coromines de l'IEC.

En el seu parlament, titulat «La identitat immunitària», Vives reflexionarà a partir del concepte d’identitat aplicat a la immunologia i analitzarà quins són els factors que la determinen. Per fer-ho, se centrarà en el sistema immunitari i altres mecanismes de defensa. Presidirà l’acte Josep Vigo i Bonada, president de la Secció.

Jordi Vives i Puiggròs (Barcelona, 1941) és doctor en medicina. És professor a la facultat de medicina i metge a l'Hospital Clínic de Barcelona, on ocupa el càrrec de director del servei d'immunologia. La seva formació s'ha desenvolupat en laboratoris de primera línia, tant a Catalunya com a l'estranger. Ha col•laborat amb Jean Dausset a París i amb Niels Jerne a l'Institut d'Immunologia de Basilea, ambdós guardonats amb el Premi Nobel de Medicina. Les seves àrees aplicades de treball dins del camp de la immunologia són diverses, però estudia principalment el cas dels trasplantaments, inicialment de ronyó. Ha rebut el primer premi de la Fundació Uriach de Ciències de la Salut (1990) i la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (1993). L'abril de 1996 va ingressar a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, i després n'ha ocupat el càrrec de vicesecretari a la junta de govern.

Voleu estar informats i saber què fem a l'IEC?

Agenda, notícies, entrevistes, estudis, publicacions, actes… tota l’activitat de l’IEC al nou butlletí. Més accessible, més personalitzat i amb més contingut