Torna a les notícies
XIV Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana: «Els rius: territori, societat i cultura»
Secció: General
04/07/2024

Aquest novembre, Tortosa acollirà el XIV Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), organitzat conjuntament amb l’Institut Ramon Muntaner (IRMU).  Sota el lema «Els rius: territori, societat i cultura», el congrés explorarà la relació entre els rius i les seves influències en el territori, la societat i la cultura. Aquesta edició serà un punt de trobada per a investigadors, acadèmics i professionals interessats en la temàtica.

El congrés pretén valorar el paper dels rius com a eixos vertebradors de la geografia i la història dels territoris de parla catalana. Es debatrà sobre la gestió sostenible dels recursos hídrics, la conservació dels ecosistemes fluvials i el seu impacte en les comunitats locals al llarg del temps.
 
Es tracta d’una oportunitat única perquè investigadors i professionals comparteixin les seves recerques i experiències en l’àmbit de l’estudi dels rius. Les comunicacions es poden presentar fins al dia 19 de juliol i poden tractar de temes com la gestió de l’aigua, els impactes ambientals o el patrimoni cultural vinculat als rius, entre altres.
 
El programa del congrés inclourà ponències, taules rodones, i sessions de comunicacions, a més d’activitats culturals i visites guiades a llocs d’interès relacionats a la ciutat de Tortosa i els seus voltants.
 
Per a més informació sobre el congrés i per a presentar les comunicacions, podeu consultar el web del congrés.