Torna a les notícies
L’Institut d’Estudis Catalans acull un simposi amb motiu del centenari de la Revista de Catalunya
Secció: General
19/06/2024

Els dies 19 i 20 de juny, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) acull el Simposi Trias: Una revista d’idees per a una cultura normal. ‘Revista de Catalunya’, cent anys (1924-2024), un esdeveniment commemoratiu organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, en col·laboració amb el Memorial Democràtic, la Fundació Revista de Catalunya i el mateix IEC.

El simposi reuneix una trentena d’especialistes que oferiran una visió global de la tasca d’aquesta publicació centenària. L’objectiu és analitzar i debatre sobre la història, l’evolució i la contribució de la Revista de Catalunya, que des de la seva fundació l’any 1924 ha esdevingut un pilar fonamental en la divulgació cultural i intel·lectual dels territoris de parla catalana.

 

A més de les conferències i taules rodones, es preveu la participació de figures destacades del món acadèmic i cultural, que enriquiran les sessions amb les seves perspectives diverses.
 
La Revista de Catalunya ha estat històricament un espai de reflexió i debat, una plataforma per a l’expressió de les idees i la cultura catalanes en un context sovint advers. 
 
Aquest simposi no sols serveix per a retre homenatge al seu llegat, sinó també per a explorar els reptes futurs en el context d’una societat en constant transformació.
 
Per a més informació sobre el simposi i el programa detallat, podeu visitar el web de la Revista de Catalunya