Torna a les notícies
La Secció Filològica visita la Vall d’Aran amb motiu del desè aniversari de l’Institut d’Estudis Aranesos - Acadèmia Aranesa de la Llengua Occitana
Secció: Llengua
17/05/2024

Des de l’any 2014, l’Institut d’Estudis Aranesos - Acadèmia Aranesa de la Llengua Occitana treballa per la preservació, la normalització i la difusió de la llengua aranesa.

L’acte de celebració va iniciar amb el simposi «La normativització de les nostres llengües», que va comptar amb les intervencions de Claudi Balaguer, Josep Martines, Mila Segarra, Ramon Sistac i Jusèp Loís Sans.

L’obertura va ser a càrrec del president de l’Acadèmia, Jèp de Montoya, i del president de la Secció Filològica de l’IEC, Nicolau Dols. També hi van participar Angelina Cases, consellera de Coneixement d’Aran i secretària de l’IEA-AALO; Rosa Noray, delegada del Departament de Cultura de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran; i Eva Fiter, directora de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.
 
L’endemà, ambdues institucions van celebrar una reunió conjunta de cloenda en què es van intercanviar opinions sobre la situació actual de les dues llengües.
 
 

Fotografia: Arnau Guardia