Torna a les notícies
El Ministeri de Cultura es compromet a impulsar el Dia Europeu de les Llengües al Congrés dels Diputats
Secció: General
18/04/2024

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha adquirit aquest compromís a la reunió mantinguda avui a Barcelona amb la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré. 

Conjuntament amb la Presidència de la Comissió de Cultura del Congrés, s’organitzaran unes jornades a la cambra baixa el 26 de setembre, tal com va proposar l’IEC la legislatura passada. 

El ministre també ha anunciat que el català serà una de les llengües de Mondiacult 2025, la Conferència Mundial de Polítiques Culturals i Desenvolupament Sostenible de la UNESCO, que acollirà Barcelona. 
 
Com a resultat de la reunió mantinguda aquest matí amb la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans, Teresa Cabré, a la seu de la institució, Urtasun s’ha compromès que el Ministeri de Cultura impulsi, conjuntament amb la Presidència de la Comissió de Cultura del Congrés, la proposta de l’Institut d’Estudis Catalans de celebrar el Dia Europeu de les Llengües al Congrés dels Diputats.
 
El ministre de cultura, Ernest Urtasun i Teresa Cabré, presidenta de l'IEC.
 
La celebració tindria lloc el 26 de setembre, amb unes jornades, en les quals les diferents acadèmies i instituts de les llengües estarien convidades a participar. La proposta neix de la voluntat de donar continuïtat al conveni que ja va impulsar l’Institut d’Estudis Catalans amb el Senat la legislatura passada.
 
A la reunió també s’han plantejat vies per a estrènyer llaços de col·laboració entre les dues institucions, de cara a promoure accions de foment del català en l’àmbit de la cultura, especialment, entre els més joves.
 
El català, llengua oficial a Mondiacult 2025
 
A més, en la compareixença després de la trobada, Urtasun ha anunciat que el català serà una de les llengües de Mondiacult 2025, la Conferència Mundial de Polítiques Culturals i Desenvolupament Sostenible de la UNESCO. El fòrum, que versarà sobre els reptes que planteja la intel·ligència artificial o la cultura de pau, reunirà el pròxim any a Barcelona els ministres de Cultura de 194 estats membres de la UNESCO.
 
D'esquerra a dreta, Teresa Cabré, Ernest Urtasun i les dues vicepresidentes de l'IEC, Maria Corominas i Roser Salicrú