Torna a les notícies
Garsineu Edicions publica una revisió del Vocabulari tècnic de la indústria terrissera catalana, de Ramon Violant (Premi Aguiló 1951)
Secció: General
08/04/2024

Inèdit fins avui, el vocabulari original de Violant forma part de l’arxiu de l’IEC i recull les dades de més de deu anys d’enquestes, recerques i compres que va fer entre 1940 i 1950 en prop de trenta centres terrissers de Catalunya, la Franja de Ponent, el País Valencià i Mallorca.

Els editors d’aquesta nova publicació, Ignasi Ros Fontana i Francesc Prats, han visitat l’Institut d’Estudis Catalans per presentar el nou Vocabulari, que afegeix una sèrie d’intervencions i correccions a la tasca original de Violant, així com cent vint-i-vuit dibuixos i apunts inèdits, fotografies del seu arxiu i noranta-tres il·lustracions extretes d’altres publicacions de l’etnògraf lleidatà. També es reprodueixen fitxes manuscrites que permeten entendre millor com treballava Ramon Violant.

 

Els usuaris interessats en aquest nou exemplar el poden adquirir directament a la pàgina web de Garsineu Edicions, o seguint aquest enllaç.