Torna a les notícies
El patrimoni, eix del nou informe transversal de l’IEC
Secció: Història arqueologia
08/11/2023

El nou informe transversal de l’IEC es dedicarà a «El patrimoni: coneixement, conservació i difusió». Coordinat per la Secció Històrico-Arqueològica, comptarà amb la participació de totes les seccions. Es tracta d’un informe centrat en el patrimoni històric, cultural i científic. El patrimoni natural, per la seva vastitud, no s’inclourà en l’informe. 

El Consell Permanent de l’IEC ha acordat dedicar un tercer informe transversal al patrimoni, en la mateixa línia que els dos informes anteriors dedicats als impactes de la COVID-19 i als usos socials del català. El debat previ s’organitzarà en quatre taules rodones, en format dual, en les quals els moderadors i els ponents centraran els temes i, a continuació, s’obrirà un col·loqui entre els assistents.
 
La primera sessió, que serà el 14 de novembre, porta per títol Per què conservar el patrimoni històric, cultural i científic?, i serà moderada per Marta Prevosti. Hi participaran Albert Moncusí, Pilar Vélez i Joan Carles Alay. La segona sessió tindrà lloc el 9 de gener i serà moderada per Marc Mayer. Hi participaran Roser Salicrú i Lluch, Lluís Codina, Mònica Borrell i Jusèp Boya. El títol serà Estructura i agents del patrimoni.
 
 
El 23 de gener se celebrarà la tercera sessió, que versarà sobre La valoració del patrimoni industrial i científic, i serà moderada per Antoni Roca Rosell. Hi participaran Rosa Serra Rotés, Trinitat Pradell, Xavier Roqué, Marta Jordi i Alfons Zarzoso, amb la col·laboració de Pep Simon. Finalment, el 20 de febrer, Josepa Cucó moderarà la sessió Els béns materials / El patrimoni immaterial, en què participaran Joan Nogué, Camila del Mármol, Joan Miralles i Josep Maria Gregori. 
 

Dels resultats de les sessions i els debats en sorgirà un informe que serà publicat per l’IEC durant el 2024.